Община Стралджа ще изгражда пътен възел към АМ " Тракия"

Община Стралджа има готовност за изграждане на нов пътен възел, свързващ град Стралджа с автомагистрала „Тракия“, съобщи в интервю за Радио Стара Загора заместник кметът Гроздан Иванов. Като общински обект от първостепенно значение ще бъде включен обект „Изграждане на пътен възел Стралджа-Воденичане на км. 298+600, АМ “Тракия“ в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2018г. Решението за изграждането на пътния възел е взето единодушно от общинските съветници в Стралджа на октомврийското заседание на местния парламент. Общинският съвет е упълномощил кмета на Стралджа да извърши всички действия пред компетентните органи за отчуждаване на имоти в землището на с.-Воденичане. Гроздан Иванов уточни, че след предварително проведени разговори със собственици на земи, 90% от тях за дали съгласие за предоставяне на земя за закупуване от общината, за изграждане на новия пътен възел:Още от категорията

Майките в Стара Загора излизат на мълчалив протест

Майките на деца с увреждания в Стара Загора ще излязат тази вечер на мълчалив протест пред сградата на Областна администрация в града, за да поискат оставката на вицепремиера Валери Симеонов. С демонстрацията си те се присъединяват към националния..

публикувано на 22.10.18 в 13:18

Корнелия Нинова пристига в Стара Загора за юбилея на общинската организация на БСП

БСП в Стара Загора чества днес125 години от създаването си. Местната организация ще отбележи юбилея с тържествено събрание, на което ще присъства председателят на Националния съвет на партията Корнелия Нинова. Събитието е насрочено за 18 часа и ще се..

публикувано на 22.10.18 в 12:12

Празнична седмица предшества Деня на Болярово

Празникът на град Болярово – 26 октомври 2018 г., Димитровден, ще бъде предшестван от едноседмична програма. Днес   учениците от СУ “Д-р Петър Берон” ще посетят паметника и къщата-музей на Стефан Караджа в Стефан Караджово, както и..

публикувано на 22.10.18 в 10:33

Казанлък бе представен на форума за сътрудничество с Китай 16+1

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова представи доброто партньорство на Града на розите с Китай по време на Четвъртата среща лидерите на страните от Централна и Източна Европа и Китай „16+1“, провела се в събота в Националния дворец на културата в..

публикувано на 22.10.18 в 10:31

Стартира традиционният конкурс за детска рисунка „Коледа” в Ямбол

Стартира традиционният конкурс за детска рисунка „Коледа” в Ямбол. Деца и ученици от Ямбол могат да се включат със свои рисунки на тема „Коледа“ в рамките на традиционния конкурс, организиран от община Ямбол. Вече за единадесета поредна година..

публикувано на 22.10.18 в 09:34

Над 2 хиляди земеделци от Хасково са подали декларации

Над 2 хиляди земеделци от област Хасково, получили субсидии през миналата година, подадоха декларация за доходите си. Това стана след писмена покана или телефонно обаждане от НАП през последния месец. Информационната кампания на приходната..

публикувано на 22.10.18 в 09:28

Красотата на пещерите във фотоизложба

Фотоизложбата „Ние и пещерите“ ще бъде наредена в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ от днес до 12 ноември. Изложбата включва около 30 снимки   от  8-я  Балкански фотоконкурс „Ние и пещерите“ 2018, организиран от Спелеоклуб „Приста“,..

публикувано на 22.10.18 в 09:05

Ангел Джамбазки: "Обединените патриоти" имат бъдеще

Коалицията "Обединени патриоти" трябва да продължи да функционира заради поетите ангажименти към своите избиратели, въпреки събитията от последните дни. Това заяви заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки. Той отказа коментар на..

публикувано на 21.10.18 в 12:35

Четвърти средновековен събор "Помни славата" край Сливен

В крепостта „Туида“ край Сливен продължава Четвъртият средновековен събор „Помни славата“ с демонстрации на военна конна езда „джигитовка”. В двудневната програма са включени над 20 формации, индивидуални участници и средновековен пазар...

публикувано на 21.10.18 в 09:05

ВМРО – Стара Загора организира патриотични игри

О т 10.00 ч. днес в старозагорското село Кирилово започват състезанията в патриотични игри , организирани от ВМРО – Стара Загора. Събитието е част от мероприятията по отбелязване 125-годишнината от създаването на ВМРО. От местния клуб..

публикувано на 21.10.18 в 08:30