Фестивалът "Етносите, багрите и котленския килим" ще се проведе в Котел

За четвърта поредна година община Котел организира събитието "Етносите, багрите и котленския килим". В парк „Изворите“ ще си дадат отново среща традициите и обичаите на четирите етноса в Котленския край – българи, каракачани, турци и цигани.

На улицата на занаятите ще оживеят кулинарните традиции на отделните етноси, майстори лютиери ще изработват типичните български народни инструменти. Наред с  изложбите на котленски килими и пътеки, демонстрациите на местните килимарки, гостите ще се насладят и на много песни и танци от всички краища на страната, съобщи за Радио Стара Загора кметът на Котел.

Фестивалът ще се състои от 28 до 30 юни.


.

Още от категорията

Персоналът на МБАЛ -Ямбол излезе на протест срещу ниското заплащане

Лекари, медицински сестри, специалисти по здравни грижи и санитари от Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“ в Ямбол излязоха днес на протест, за да поставят своите искания за увеличение на заплатите. Медицинските специалисти..

публикувано на 15.07.19 в 16:30

Отново протест срещу презастрояването в кв. "Казански" на Стара Загора

Жители на старозагорския кв. „Казански“ излизат отново на протест тази вечер от 18.00 часа. Те ще блокират за половин час движението по бул. „Цар Симеон Велики“ в района на магазин „Билла“ ,   като със съдействието на „Пътна полиция“ ще се..

публикувано на 15.07.19 в 16:23

Камион и 90 контейнера ще закупи община Павел баня за преодоляване на проблема с боклука

Община Павел баня ще приключи на 100% строителната програма за 2019 год. на стойност 3 млн. лв. до края на годината. Ще бъдат подменени водопроводите в селата Горно и Долно Сахране и довеждащи водопроводи в Асен и Скобелево.   До края на юли трябва..

публикувано на 15.07.19 в 16:08

Двама младежи загинаха край село Плодовитово при катастрофа

При катастрофа край Плодовитово снощи загинаха момиче на 18 и момче на 19 години. 25- годишният шофьорът и други двама са настанени в УМБАЛ -Стара Загора без опасност за живота, съобщи за Радио Стара Загора   главен инспектор Иван Манев, началник..

публикувано на 15.07.19 в 14:12

Национален парк-музей "Шипка - Бузлуджа" с няколко инициативи през юли

Национален парк-музей „Шипка - Бузлуджа,“ в партньорство с културни институции в Казанлък, организира през месец юли няколко събития, посветени на бележити исторически събития и личности в българската история. На 18 юли, по повод честването на..

публикувано на 15.07.19 в 10:49

Започнаха ремонти на 10 училища в Хасковска област

В 10 училища в Хасковска област са започнали ремонти по време на лятната ваканция. Всички те са заявени, че ще приключат до началото на новата учебна година. По-късно през лятото се очаква да стартират други ремонти, някои от които ще продължат и..

публикувано на 15.07.19 в 09:03

Подновиха строежа на пречиствателната станция в Ямбол

След няколко годишно прекъсване в Ямбол са възстановени строителните дейности по изграждането на пречиствателната станция за отпадни води, вливащи се в река Тунджа. Изграждането на пречиствателната станция и довеждащата инфраструктура струва близо..

публикувано на 15.07.19 в 08:27

Овъглен труп е намерен след пожар в апартамент в Стара Загора

Овъглен труп е открит след потушаването на пожар в апартамент в жилищен блок в Стара Загора. Огънят е избухнал тази нощ, две пожарни са участвали в гасенето, нанесени са щети и на съседни жилища. Сигнал за инцидента е подаден около 4,20 часа през..

публикувано на 14.07.19 в 13:29

Казанлък е домакин на състезанието с ролкови кънки „Скейтротрол“

За трета поредна година Казанлък е домакин на състезанието с ролкови кънки „Скейтротрол“. Инициативата започва в 10.00 часа в парк „Розариум“. Събитието се организира от Младежки общински съвет и Община Казанлък. В надпреварата могат да участват..

публикувано на 14.07.19 в 10:27

Вдигнаха пирамида на крепостта "Туида", заради "Аида"

На сцената на крепостта "Туида" край Сливен тази вечер ще бъде представена операта "Аида", съобщиха организаторите от община Сливен и Старозагорската опера. Спектакълът ще е от 21 часа. Организаторите съобщават в отговор на запитвания от..

публикувано на 14.07.19 в 10:16