Румен Радев: „Скандалите са в правителството, те са многомилиардни и унищожителни

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев разкритикува правителството на Бойко Борисов заради кадровата политика, която то води. Това той направи по време на тържествата по повод 142-та годишнина от боевете за връх Шипка. „Назначението на Пламен Георгиев за консул на България във Валенсия е изцяло решение и отговорност на министър-председателя“, подчерта Радев


Още от категорията

Локализиран е пожарът край Богомилово

Пожарът, който възникна около 16:00 ч. в района на околовръстния път на село Богомилово, до асфалтовата база, е локализиран. Това заяви началникът на група „Оперативен център“ в РД ПБЗН-Стара Загора Михаил Михов. Огънят се е разпрострял на площ от..

публикувано на 22.09.19 в 17:54

С тържествен ритуал в Сливен бе отбелязан Денят на независимостта

Стотици граждани в Сливен се събраха пред паметника на войводата Хаджи Димитър, за да  отбеляежат 111-тата годишнина от обявяване на Независимостта на България. На тържествената церемония бе издигнат националния флаг, а признателните сливенски..

публикувано на 22.09.19 в 16:52

При голям интерес в Музея на бойната слава в Ямбол бяха открити две нови експозиции

При огромен интерес в Музея на бойната слава в Ямбол бяха открити две нови експозиции по случай 111 години от обявяването на Независимостта на България.  На площ от 100 кв. м в помещения на бившите Пионерски казарми са показани новите експозиции,..

публикувано на 22.09.19 в 15:57

28 кандидати за общинския съвет регистрира ВМРО в Стара Загора

ВМРО-БНД регистрира в ОИК-Стара Загора листа с 28 кандидати за общински съветници в местния парламент. Водач е досегашният съветник на воеводите Антон Андонов, който, както вече бе съобщено, е кандидатурата на партията за кметската надпревара в Града на..

публикувано на 22.09.19 в 14:57

Землячески събор в село Маломир

В ямболското село Маломир ще се проведе ежегодният землячески събор. Очаква се да пристигнат потомци на изселници, напуснали родината през 1830 година. За земляческата среща по традиция в селото се събират стотици маломирци на различна възраст от..

публикувано на 22.09.19 в 12:25

С тържествен ритуал Стара Загора отбеляза Деня на Независимостта

С тържествен ритуал пред „Паметника на загиналите във войните старозагорци“ в парк „Александър Стамболийски“ Стара Загора отбеляза 111 годишнина от обявяването на Независимостта на България. На официалната церемония присъстваха зам.-председателят на..

публикувано на 22.09.19 в 11:52

Тракийски боен птицеглав кораб ще бъда пуснат във водите на язовир "Копринка"

Тракийски боен птицеглав кораб ще заплава във водите на язовир "Копринка". Вече приключи изграждането на плавателното средство, а днес от 12 часа той ще бъде показан за първи път в завършен вид.  В продължение на близо две години бе сглобявана..

публикувано на 22.09.19 в 11:45

С нова експозиция в Музея на бойната слава в Ямбол бе отбелязан Деня на независимостта

Музеят на бойната слава в Ямбол отбелязва днешния 22-ри септември, Денят  на независимостта с две експозиции „Цепелиновото летище край Ямбол 1916 – 1918“ и „Отбраната на 29 пехотен Ямболски полк при Добро поле”. Най-интересният експонат е копието..

публикувано на 22.09.19 в 11:35

Новата артистична зона в Стара Загора с „празник три в едно“ на 22-ри септември

Кулминацията на събитията от старозагорската септемврийска програма „АРТистично на улицата“ е на 22-ри септември. Своеобразният нов старозагорски артквартал в отсечката на улица „Сава Силов“ ще отбележи три в едно – своя празник, световния ден без..

публикувано на 22.09.19 в 11:12

България чества 111 години от обявяването на независимостта

България чества днес 111-ата годишнина от обявяването на независимостта. На тази дата българското управление отхвърля васалното си положение спрямо Османската империя, заложено в Берлинския договор. Независимостта е провъзгласена на 22 септември 1908..

публикувано на 22.09.19 в 10:52