Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Добрите практики на фокус 2024“ ще събере българската образователна общност

За трета година „Добрите практики на фокус 2024“ ще събере българската образователна общност на 20 април в столицата. Събитието цели да стимулира обмяната на опит, да провокира смислени дискусии и да представи нови възможности за справяне с предизвикателствата, които срещат училища, учители, ученици, родители и образователни експерти. 

Организатори са „Заедно в час“ и сайтът prepodawame.bg, където ще бъдат публикувани всички добри практики. 

На събитието ще бъдат  отличени практики, избрани от публиката чрез онлайн гласуване, което приключи на 10 април.  

Над 170 учители от страната са се включили в конкурса. Старозагорски училища взимат активно участие. Миналата година наградените са били 2. Тази година с добра практика участва Девето основно училище „Веселин Ханчев“ , а идеята е на учителката по история Милка Славова. Гост – лектор на събитието ще бъде старозагорската учителка по английски език Яница Господинова. Тя ще представи „Възстановително правосъдие в училище“ или „Кръг на доверието“. 

"Самият конкурс се организира, за да може да се намерят ефективни практики, които използват колеги от страната и идеята е след това да ги споделим, за да може повече хора да се възползват от тях и да бъдат полезни за своите ученици", сподели Яница Господинова. 

Цялото интервю може да чуете в прикачения звуков файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Няма проблеми с предпразничния трафик в Старозагорско

Допълнителни екипи на териториална и пътна полиция ще дежурят по празниците в Старозагорско, информира комисар Антон Иванов от Охранителна полиция в ОД МВР в Стара Загора. По думите му към момента трафикът обичаен за сезона и само по магистрала..

публикувано на 30.04.24 в 17:02

Правят предпразнични проверки на търговците в Сливенско

В Сливен предпразнично започнаха съвместни проверки от областната дирекция по безопасност на храните и Икономическа полиция на месарските магазини и в търговските обекти, в които се предлагат яйца и козунаци. Здравните инспектори следят за печатите по..

публикувано на 30.04.24 в 16:07
Община Стара Загора

В община Стара Загора отчитат 56% събираемост на данъци

Днес изтича срокът, в който могат да се платят с отстъпка от 5% местни данъци и такси в община Стара Загора. Успешно начало на бюджетната година, отчете Иван Иванов, от отдел „Местни данъци и такси“ в общината. Към момента около 43% от гражданите..

публикувано на 30.04.24 в 16:02
Златина Йовчева, председател на РИК, Стара Загора

РИК-Стара Загора призовават да не се чака последния ден за регистрация на листи

Членове на Районната избирателна комисия в Стара Загора изразиха опасения, че може да се стигне до срив в системата и до проблеми в последният ден за регистрация на листи с кандидати-депутати за предстоящите парламентарни избори. Срокът за..

публикувано на 30.04.24 в 15:02

С цялостна канализация, водопровод и асфалтирани улици могат да се похвалят в село Долно Изворово

Село Долно Изворово в община Казанлък е едно от малкото села в България, а може би и единственото, което има изградена 100% канализационна мрежа. Това е и една от големите гордости на местните жители, а основна заслуга има дългогодишният кмет  на..

публикувано на 30.04.24 в 14:41

Стартира розоберът, очакват по-ниски добиви

Заради по-ранния цъфтеж на маслодайната роза тази година кампанията по прибирането на розовия цвят вече започна. 3 лева и 70 стотинки за килограм е изкупната цена, а за прибирането на същото количество уханни цветчета на берачите се плащат по лев и 50..

публикувано на 30.04.24 в 14:40

Десетокласници от Стара Загора и Бургас разиграха съдебен процес по Йовковата "Албена"

Десетокласници от ГПЧЕ „Ромен Ролан“, гр. Стара Загора, проведоха симулативен съдебен процес по разказа на Йордан Йовков „Албена“. В съдебната зала учениците на госпожа Златина Вълева, преподавател по български език и литература, заеха ролите на..

публикувано на 30.04.24 в 14:13

В Болярово партиите се разбраха за съставите на секционните комисии

В конструктивен диалог преминаха консултациите с парламентарно представените партии и коалиции за разпределението на местата в секционните избирателни секции на територията на община Болярово. Те бяха водени от заместник-кмета Нина Терзиева. Присъстващите..

публикувано на 30.04.24 в 14:05

ДИПКУ предоставя платформа за работа с деца и ученици с ХАДВ

Платформа дава възможност на учители и родители да повишат знанията и уменията си  за работа, както  и информираността си  с деца със симптоми на Синдром на хиперактивност и дефицит на вниманието(ХАДВ). Тя е разработена в резултат от реализиран..

публикувано на 30.04.24 в 14:00

Кольо Кавръков и Мая Иванова с нова експедиция към Хималаите

На пътешествие към базовия лагер на осемхиледния връх Анапурна в Хималаите се отправят председателя на Турситическо дружество „Еделвайс“ Павел баня Кольо Кавръков и партньорката му във високопланинските изкачвания Мая Иванова. Това ще е третото..

публикувано на 30.04.24 в 13:53