Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва авариен ремонт на пътя Болярско-Бояджик в област Ямбол

Аварийно- възстановителен ремонт започва на един от натоварените  пътни участъци  в Ямболско. До средата на юни ще бъдат извършени кърпежи на пътя между селата Болярско и Бояджик. Лошото състояние на пътя предизвика недоволството на хиляди жители от региона, стигна се и до блокади на пътя. 

Участъкът е с дължина около 8 км и по него всекидневно пътуват стотици жители от Ямболска, Сливенска и Старозагорска област. Пътят е осеян с дупки, а на места денивелацията достига до 40 см. Ремонтът ще струва около 1 млн. и 200 хил. лева, като средствата са осигурени от парите за зимното поддържане в областта. По време на дейностите пътят, по който пътуват и работещи в енергийния комплекс „Марица- Изток" няма да бъде затварян за движение, уточни директорът на ОПУ в Ямбол инж. Галин Костов:

„В момента въвеждаме временната организация на движението- тя ще бъде с мобилни светофари, каквито сме използвали и при предишни ремоти. Фирмата изпълнител работи на къси участъци с дължина 50- 100 метра с цел да не се затрудни по никакъв начин транзитното преминаване на автомобилите."

От МРРБ  се предвиждаше още тази пролет да започнат процедурите за извършването на основен ремонт на пътя, но предстоящите изори по всяка вероятност ще забавят процеса.


По публикацията работи: Десислава Крачолова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отслужиха благодарствен молебен в строящата се църква в Хасково

Благодарствен молебен извърши днес хасковският свещеник отец Никола в новостроящата се църква в най-големия хасковски квартал.  Повод за него стана навършването на една година от възобновяването на строежа на църквата Св. Иван Рилски. Свещеникът..

публикувано на 23.05.24 в 14:24
Община Сливен

Съветниците дадоха имена на две улици в Сливен

Две улици в Сливен ще носят имената „Шести артилерийски полк" и „Мари Кюри". Това реши Общинския съвет днес на редовното си заседание. Приета бе и поредната актуализация на бюджета, като средствата от него отидат за неотложни разходи за ремонт и..

публикувано на 23.05.24 в 14:17

Искат смяна на управителя на общинската фирма "Гробищни паркове" в Сливен

Удължаването на договора на управителя на общинската фирма „Гробищни паркове" в Сливен от Общинския съвет с още три години, доведе до недоволството на част от траурните агенции в града. От трибуната на Общинския съвет Христо Кабранов, управител на..

публикувано на 23.05.24 в 14:14

Намаляват кооперациите в България

Кооперациите в България са намалели повече от два пъти през последните 20 години. В момента този бизнес модел, съчетаващ социалното и икономическо развитие се ползва едва в 2 хиляди кооператива. Най-бързо се топят тези в сектор „Земеделие“. Това..

публикувано на 23.05.24 в 14:03

До края на април НАП събра над 1,5 млрд. лв. просрочени задължения

За първите 4 месеца на 2024 г. Националната агенция за приходите събра над 1,5 млрд. лв. просрочени задълженияот данъци и задължителни осигурителни вноски. Това е с 11 % повече в сравнение със същия период на 2023 г, съобщават от НАП. Само за две..

публикувано на 23.05.24 в 13:25

Блъснаха жена на пешеходна пътека в Стара Загора

Жена е била блъснат на пешеходна пътека на кръстовището между булевард "Славянски“ и ул. "Хаджи Димитър Асенов“. Сигналът за инцидента е подаден към 10:22 ч, съобщиха от ОДМВР – Стара Загора.  На произшествието е пристигнал екип на спешна помощ,..

публикувано на 23.05.24 в 12:55

Проф. Юлиан Ананиев бе удостоен с индивидуална награда „Стара Загора“ в направление „Наука и образование“

Деканът на Медицински факултет при Тракийски университет – проф. д-р Юлиан Ананиев бе удостоен с  индивидуална награда „Стара Загора“ в направление „Наука и образование“.  В навечерието на 24 май – денят на светите братя Кирил и Методий, на..

публикувано на 23.05.24 в 11:13

Обявиха конкурс за български текст на военния марш „Прощаване на славянката“

Няколко старозагорски просветителски сдружения в партньорство с Община Стара Загора, Радио Стара Загора и държавна опера Стара Загора обявяват национален литературен конкурс за написване на български текст на може би най-известният военен марш..

публикувано на 23.05.24 в 10:46

Община Тунджа е на десето място по рейтинг сред общинските администрации в страната в проучване за активна прозрачност

Община Тунджа е на десето място по рейтинг сред общинските администрации в страната според проучване на програмата „Достъп до обществена информация“ за 2023 година. Данните бяха представени на онлайн пресконференция. Проучването за активна прозрачност е..

публикувано на 23.05.24 в 09:07

Пускат костенурките от Спасителния център за диви животни в естествената им среда

23 май е Световен ден за защита на костенурките. Отбелязва се от 2000 г. по инициатива на Американската организация за защита на костенурките. В световен мащаб съществуват 328 вида и са най-застрашената от изчезване група гръбначни животни.  Около..

публикувано на 23.05.24 в 08:56