Делегация от

Българското национално радио и "Гласът на Виетнам“ ще обменят музикална продукция и културна информация

Музикална продукция, информация за културата и историята на двете страни, аудио- и видеоподкасти ще обменят Българското национално радио и "Гласът на Виетнам". За това се договориха генералният директор на БНР Милен Митев и вицепрезидентът на "Гласът..

публикувано на 15.09.23 в 13:17
Генералният директор на БНР Милен Митев и председателят на БЧК Христо Григоров

БНР и БЧК ще инициират и осъществяват съвместни кампании в подкрепа на нуждаещи се

Българското национално радио и Българският Червен кръст сключиха Споразумение за сътрудничество. Документът беше подписан от председателя на БЧК акад. Христо Григоров и от генералния директор на БНР Милен Митев. Споразумението затвърждава..

публикувано на 12.09.23 в 16:15

Виртуозният Хаято Сумино ще свири Шопен при първото си гостуване в България

Виртуозният японски пианист Хаято Сумино ще е солист в празничния концерт на 20 септември в зала "България". Той ще изпълни Първият концерт за пиано и оркестър от Фредерик Шопен заедно със Симфоничния оркестър на БНР под палката на главния..

публикувано на 12.09.23 в 13:55

Шедьоври на Веселин Стоянов и Фредерик Шопен в празничния концерт на Симфоничния оркестър на БНР

Симфонията "Великий Преслав" от Веселин Стоянов и Първият концерт за пиано и оркестър на Фредерик Шопен ще изпълни Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Константин Илиевски на 20 септември, сряда, от 19:00 ч. в зала "България" . Празничният..

публикувано на 11.09.23 в 11:47
Константин Илиевски

Константин Илиевски ще дирижира празничния концерт на Симфоничния оркестър на БНР

Маестро Константин Илиевски ще дирижира празничния концерт на Симфоничния оркестър на БНР. На 20 септември, сряда, от 19:00 ч. в зала "България", Радиосимфониците ще изпълнят Втората симфония  "Великий Преслав" на Веселин Стоянов и Първия концерт за..

публикувано на 09.09.23 в 09:20
Константин Илиевски, главен диригент на Симфоничния орекстър на БНР

Константин Илиевски е новият главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР

Константин Илиевски е новият главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР. Той е уважаван български музикант - дирегент, пианист и композитор с международна кариера. Започва да учи пиано на 5 години при проф. Милена Куртева в София, като ученик..

публикувано на 01.09.23 в 13:44

Остават броени дни: Номинирайте вашия "Будител на десетилетието"!

Остава по-малко от седмица до крайната дата за номиниране на личности, организации или проекти за инициативата на Българското национално радио "Будител на десетилетието". Можете да изпращате своите номинации до 31 август 2023 г. на мейл..

публикувано на 25.08.23 в 11:55

Хора, които живеят за другите! Кой е вашият будител на десетилетието?

Ако в днешното хаотично и все по-бездушно виртуално съвремие, превърнало ни в консуматори и потребители, но не и в свободно мечтаещи и търсещи мъдри решения се появи… доброто, се появи… будителят. Тогава? А те не вършат невъзможни дела, те са..

публикувано на 14.08.23 в 15:20
Заключителна конференция по проект „Пилотни радио-проверки за по-надеждна медийна среда“.

"Проверката на факти" като успешен модел в противодействието на дезинформацията

В Дома на Европа се проведе заключителната конференция по проекта "Пилотни радио-проверки за по-надеждна медийна среда". В рамките на събитието бяха представени резултатите от инициативата, осъществена съвместно от Българското национално радио и..

публикувано на 08.08.23 в 17:17

90 проверки на факти направиха журналисти от БНР по проекта "Пилотни радио-проверки на факти за по-надеждна медийна среда"

Българското национално радио, Европейският институт и Европейският фонд за медии и информация ( European Media and Information fund ) обединиха преди година усилия в проекта "Пилотни радио-проверки на факти за по-надеждна медийна среда". В него..

публикувано на 07.08.23 в 13:07