"Притури се планината" – първият музикален видеоклип на БНР

"Притури се планината" – първият музикален клип на БНР, вече може да бъде гледан в You T ube - канала на  Радиото. Емблематичната песен от Беломорска Тракия е с нов аранжимент, нова визия и в изпълнение на Детския хор, Симфоничния оркестър и..

публикувано на 02.10.23 в 11:52

Детски празник в БНР по случай Деня на музиката и поезията

На 29 септември, петък, от 10:30 часа БНР кани най-малките си почитатели на детски празник по случай Деня на музиката и поезията в двора на радиото. Събитието е с вход свободен. Вокална група "Радиодеца" с диригент Илина Тодорова ще изнесе..

публикувано на 28.09.23 в 13:00

Новият сезон на Симфоничния оркестър на БНР: Маестро Илиевски обеща емоция

Блестящ пианист, вълнуващ композитор, а отскоро и главен диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио – представяме ви маестро Константин Илиевски в едно по-различно и откровено интервю за "Хоризонт до обед".  Само..

публикувано на 27.09.23 в 17:29

10 безспорни кандидати и твоят вот: Гласувай за "Будител на десетилетието"

Българското национално радио пусна специално създадена платформа , на която всеки един от Вас – нашите читатели, или слушатели на обществената медия, ще може да гласува за един от десетте номинирани в кампанията "Будител на десетилетието" ...

публикувано на 27.09.23 в 10:45

Изпълнения на Оркестъра за народна музика на БНР ще звучат на Стария континент в Европейски ден на фолклора 23 септември

Българското национално радио се включва в първия Европейски ден на фолклора на 23 септември. Фолклор от различни страни ще звучи в ефира на програма „Хоризонт“ и Радио Варна , както и в програмите на още 24 обществени радиостанции в Европа и..

публикувано на 21.09.23 в 13:11

Сайтът на БНР - информационен лидер сред новинарските платформи през август

Интернет порталът на Българското национално радио bnr.bg оглави класацията на най-посещаваните новинарски сайтове през изминалия месец август. Уникалните потребители на сайта  bnr.bg  през най-ваканционния месец са 1 907 463 (по GemiusPrism) и 2..

публикувано на 20.09.23 в 08:00
Програмният директор Даниела Късовска представя програмите на БНР.

Журналисти от Украйна дискутираха с колеги от БНР борбата с дезинформацията и предизвикателствата пред медиите по време на война

Журналисти от Украйна посетиха Българското национално радио в рамките на програмата "Бюро Европа-Украйна“, финансирана от Европейската комисия. БНР е сред избраните медии, които те посещават в шест европейски държави – Франция, Германия, България, Италия,..

публикувано на 19.09.23 в 17:42

Българска музика във всеки концерт от новия сезон на Радиосимфониците

Произведения от български автори ще звучат във всеки концерт от новия сезон на Симфоничния оркестър на Българското национално радио. Популяризирането на българската музика е водещата идея в концертната и звукозаписната програма на Радиосимфониците,..

публикувано на 18.09.23 в 19:39
Проф. Георги Петков, член на журито, генералният директор на БНР Милен Митев и диригентът на Оркестъра за народна музика Димитър Христов.

Оркестърът за народна музика на БНР с Наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов е носител на  Наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата в категория "Фолклор".  Призът беше връчен от проф. Георги Петков, член на журито, на тържествена..

публикувано на 17.09.23 в 15:30
В студиото на Радио София

Жители и гости на София посетиха БНР в рамките на Европейските дни на наследството

За поредна година Българското национално радио отвори врати за посетители в рамките на инициативата "Европейски дни на наследството – 2023”. Почитателите на радиото научиха интересни факти за създаването и историята на медията, разгледаха..

публикувано на 17.09.23 в 15:08