Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актуализацията на бюджета е неизбежна, смята премиерът

| обновено на 26.09.14 в 17:36
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Георги Близнашки обяви, че актуализацията на бюджета за тази година е неизбежна. 

Това, което правим, е буквално да гасим пожари. Всичките разходи, които правим, са неизбежни. Те са крайно необходими, като се започне с преодоляването на последиците от пороите, дъждовете, наводненията и се стигне до опита да се стабилизират отношенията с Европейската комисия, обясни премиерът.

Там ангажирахме 750 милиона, за да възстановим плащанията и разчитаме, че на свой ред срещу всеки наш разход ще дойде в обратна посока три или четири пъти повече, каза още премиерът. Той посочи, че правителството се опитва да запази дефицита в рамките на 3 процента. Актуализацията на бюджета предвижда средства за здравеопазване.

Тепърва предстоят разговорите с министрите. Ще ги чуем и тях какво имат да кажат. Сигурен съм, че повечето от тях няма да бъдат доволни от това, което ще получат в резултат на актуализацията, но това са възможностите на нашата държава към днешна дата, коментира Близнашки.

Служебният премиер увери, че ще има допълнителни пари за НЗОК, тъй като, по думите му, положението там е изключително тежко и няма да се спре тази помощ от първа необходимост.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!