Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

6 хиляди домакинства в Западна България продължават да са без ток

Снимка: Светослав Цветанов

6 хиляди домакинства в Западна България все още са без електрозахранване заради усложнената зимна обстановка, съобщи Борислава Луканова от ЧЕЗ - дружеството, което доставя ток до тази част на страната. Очаква се до края на деня да бъдат отстранени авариите навсякъде с изключение на Якоруда, където теренът е много трудно проходим заради снега.

Към момента за територията на София абонати без електрозахранване има единствено в село Плана.

В област Благоевград са засегнати шест населени места в община Якоруда и малка населена част от град Разлог. В община Видин без електрозахранване са 6 населени места или около хиляда абонати.

За София-област, единствено в община Самоков, където населените места без ток бяха 40, в момента са сведени до 8. 2 хиляди клиенти са без електрозахранване. Общо за територията, обслужвана от ЧЕЗ, 6 хиляди  са без електрозахранване.

До края на деня се очаква навсякъде електрозахранването да бъде възстановено. Единствено могат да останат в община Якоруда. Там има около 50 сантиметра  сняг и електропроводите стигнат много високо в планината, много труднопроходимо е, но колегите правят каквото могат, за да възстановят днес там електрозахранването, също както и на останалите места.

В Югоизточна България няма проблем с електрозахранването, съобщиха за "Хоризонт" от ЕВН. В Североизточна България сутринта е имало населени места с прекъснато подаване на електричество, но към момента авариите са отстранени, съобщават от "Енерго про".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!