Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов призова да се разсекрети всичко по случая с КТБ

Снимка: БГНЕС

Всичко от КТБ на показ. За това настоя премиерът Бойко Борисов след излезлите в интернет имена на политици и бизнесмени, посещавали кабинета на банкера Цветан Василев. Опозицията също може да подкрепи тази идея, стана ясно от изказвания на лидерите й.

Предложението за разсекретяване на пълната информация по случая с КТБ премиерът е отправил към временната комисия на парламента, която се занимава с казуса:

Да предложи абсолютно всичко да се разсекрети по КТБ - влогове, фирми, физически лица, кредити, включително и тези, които след това са правили цесии.

Борисов поиска председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев да си понесе отговорността, ако е ходил при Цветан Василев.

И председателят на БСП Михаил Миков се застъпи за идеята да бъде показано всичко:

Крайно време е по-бързичко да се извадят всички информации, кредитори или депозанти, за да се публикуват с привилигерованите депозити и с необезпечените кредити. Всичко да се публикува!

Миков каза, че няма да иска обяснение от депутатите на левицата, ако са ходили при Цветан Василев.

Кирил Добрев например каза, че бил там по лична покана на Василев.

Познавам господин Василев, преди да стана народен представител. Виждал съм се с него като народен представител. Ще се виждам и след като не съм народен представител.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски пък беше лаконичен. 

Първо, не обръщайте внимание на някакви такива непотвърдени документи. Второ, обърнете внимание, там съм бил гост на телевизия ТВ7.

В типичния си стил Лютви Местан обяви, че излезлите списъци за посетители слагали край на мита за това, че ДПС е универсалното зло:

Как се връзва това с мита, че КТБ е била банката на ДПС?Kакво е правил Костов в банката на ДПС? Kакво е правил Лукарски в банката на ДПС? Какво е правил големият приятел на ДПС Каракачанов в банката на ДПС? Нали разбирате колко жалък и несъстоятелен е този мит. От сейфовете на КТБ ще изникне злокобният образ на истинските създатели и покровители на Цветан Василев.

В изказването си Местан не спомена името на Делян Пеевски, за който се твърди, че е пуснал списъците.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!