Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над три хиляди социално слаби столичани ще получават топъл обяд през зимата

| обновено на 02.12.15 в 18:38

Дванадесет трапезарии на територията на столицата ще раздават топъл обяд за социално слаби хора през зимния период. Кампанията се провежда за14-та поредна година, като капацитетът е 1 350 души. Работи се по още два проекта с дарители и по проекти на районните кметове, около хиляда души получават топла храна с европейски средства. Общо 3 300 столичани получават топъл обяд през зимата, информира кметът на София Йорданка Фандъкова. Вече са отворени вратите на приютите и центровете за временно настаняване, в които се предлагат подслон и храна за бездомни хора, посочи столичният кмет:

Два кризисни центъра работят през зимата. Работят и центровете за временно настаняване, които са три на територията на Столична община. Ние се опитваме да не оставим хора, които да нощуват през зимата в студените зимни нощи. Ще помоля гражданите, ако някой види или знае за такъв човек да се обади на телефон 112. Да се надяваме, че все по-малко хора ще имат нужда от подобни услуги.

Заместник-кметът по социалните дейности Албена Атанасова обясни, че хора няма да бъдат връщани, дори да не фигурират в списъците за храна.

Мина Владимирова, директор на дирекция "Социални дейности" в Столичната община припомни, че преди 14 години проектът е започнал с осигуряването на храна за 150 души, докато сега вече броят им достига 3 хиляди. Записването за програмата може да стане както на място в дирекция "Социални дейности" на бул. "Мария Луиза" 88, така и на телефон 02 80 35 900, а в почивните дни и на тел. 112, обясни Владимирова.

Подробности по темата можете да научите от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!