Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Том Джоунс - "She's a Lady"

Днес в рубриката "Незабравимите" отбелязваме факта, че Том Джоунс точно на 7 юни става на 76! И продължава да пее, със същата онази неудържима енергия, с която става известен.

Том Джоунс е един от най-прочутите уелсци, удостоен е с титлата "сър" през 2006, първата му наистина голяма награда е от 1966, когато печели "Грами" за най-добър млад певец. Впечатляващата му кариера продължава вече 60 години. Едва на 17 е, когато се жени за ученическата си любов Линда, почти веднага им се ражда син, затова Томас Джоунс Уудуърд (както е името му по рождение) "се хваща" да работи по строежите. Но съдбата му "готви" друго!

С Линда остават заедно до смъртта й, само преди два месеца, независимо от многобройните изневери за "непрестанно преследвания от почитателки" Том Джоунс. А сега ще "погледнем" към 1971 година, когато излиза песента "She's a Lady", която си остава най-успешната за певеца за територията на Щатите.

Музиката е на друг голям певец - канадецът Пол Анка, а "She's a Lady" продължава да звучи актуално и да бъде "канена" за участие в саундтрака на различни филми и днес.

Ето го Том Джоунс, неудържим, с енергията от 1971, когато е бил едва на 31.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!