Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Ковачев бе преизбран за заместник-председател на Съюза на европейските федералисти

Снимка: andrey-kovatchev.eu

В Страсбург се проведе XXV конгрес на Съюза на европейските федералисти. Конгресът бе открит с тържествена сесия в петък, на която приветствени речи изнесоха видни личности от европейската политика като Жозеф Дол, Елмар Брок и Йо Лайнен.

СЕФ избра свои нови ръководни органи. Германският евродепутат Елмар Брок (ХДС) бе преизбран на председателския пост, а българският евродепутат от ГЕРБ д-р Андрей Ковачев бе преизбран за заместник-председател на организацията.

„Намираме се в критичен момент за бъдещето на Европа! Възраждането на призраците на миналото – национализъм, популизъм, сериозно застрашава постиженията на няколко десетилетия европейска интеграция. Голяма част от гражданите приемат мира, който европейският проект гарантира, за даденост на нашия континент. Наша отговорност е да се застъпим за доизграждането на една по-солидарна, дееспособна, ефективна и отговорна пред своите граждани Европа!“, заяви Андрей Ковачев след гласуването.

Съюзът на европейските федералисти (СЕФ) е надпартийна организация, която обединява проевропейските политически сили в Европа. Организацията отстоява изграждането на Европейска Федерация, която да преодолее разделенията на стария континент и в която европейските народи да работят заедно за благополучието си, запазвайки своята идентичност.

Още подробности може да чуете от разговора на Лили Големинова с Андрей Ковачев.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!