Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабравимите

Bee Gees - "How Deep is Your Love"

Днес в рубриката "Незабравимите" по Радио София ще слушаме Би Джийс с прекрасната How Deep is Your Love, поставила началото на една уникална серия от шест последователни техни песни, достигнали първото място в Билборд Хот 100.

Любимата на Бари, най-големият от братята Гиб, тя е записана през 1977 в замъка д'Еровил във Франция, където се намира едно от най-добрите звукозаписни студиа в света. Остава на върха на американските класации за рекордните тогава 17 седмици и печели Грами за най-добро поп-изпълнение на група през 1978.

How Deep is Your Love e написана от Бари, Робин и Морис, но Бари Гиб  е с най-сериозни заслуги - и в композирането, и в изпяването. Според Книгата на рекордите Гинес, Бари Гиб е вторият най-успешен автор  песни в историята на поп и рок музиката, като преди него е само Пол Маккартни. А Би Джийс и до днес са шести по продажби в историята - пред тях са само Бийтълс, Елвис Пресли, Майкъл Джексън, Гарт Брукс и Пол Маккартни.

Изумителна е историята на четиримата братя, родени на остров Ман (между Англия и Ирландия), израснали в Австралия, чийто голям успех започва, когато се завръщат във Великобритания. И още малко информация за How Deep is Your Love - най-известният й кавър е на Take That през 1996, a 13 години по-рано, през 1983 един певец от Чикаго на име Ричард Сел, завежда дело срещу Би Джийс с мотив, че са "откраднали" част от мелодията от негова песен, но съдът отсъжда в полза на Би Джийс.

Ето ги сега  - всички те с титлата "сър" от 2004 - Би Джийс и How Deep is Your Love.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!