Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Н. Зеленогорски не изключва партиите от управляващото мнозинство да издигнат общ кандидат-президент

Найден Зеленогорски
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски смята за най-логично партиите от управляващото мнозинство да издигнат общ кандидат за президент, но той да не е партиен член. Пред "Хоризонт" Зеленогорски коментира изявлението на премиера Бойко Борисов, който допусна в коалицията да се водят разговори за обща номинация:

Непартиен кандидат, със силна гражданска позиция. Защо не и интелектуалец?! Ако се окаже, че и ГЕРБ, и Патриотичният фронт, и други партии в дясноцентристката и патриотична ниша изповядват тази ценност, може би вратата е отворена да се говори отново по тази тема и да се търси обединителна фигура.

Според лидера на ДСБ Радан Кънев е късно за подобен разговор в управляващото мнозинство:

Имам усещането, че този разговор е закъснял от гледна точка на настроенията на симпатизантите на формацията. За мене е съществено какво мислят избирателите – българските граждани. Съвсем ясно е, че те не искат партиен кандидат на ГЕРБ! Може би с голямо закъснение Борисов разбира точно този факт, че просто профилът на партийна кандидатура на ГЕРБ няма как да спечели изборите – няма такова влияние ГЕРБ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!