Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща с микрофон и фотоапарат

Деси Кулелиева: Вижте красотите на София и ще я обичате още повече

БНР Новини
Кметът на София Йорданка Фандъкова също оценява красотите, показани в "детайлите" на Деси
Снимка: в. 24 часа




В Деня на София ви срещаме с една дама, която има афинитет към красивото и когато говорим за градска среда - умее да го „улови“ и запечата с фотоапарата си. Десислава Кулелиева отдавна снима столицата и в 2 поредни години подрежда изложби – „Детайлите на София“ 1 и 2 - пред Музея за история на София (Централната минерална баня) и пред Народния театър „Ив. Вазов“.

Деси е фоторепортер от 24 часа, носител е на редица престижни награди от фотоконкурси и форуми. Позитивен човек е и обръща внимание повече на красивите сгради и техните детайли, но казва, че фасадите е крайно време да се изчистят от кабели и безсмислени графити.

Издаден е и луксозен фотоалбум с нейни детайлни снимки, плюс информация за обектите и къде точно се намират. Представителен сборник, с който всеки чужденец – важен гост, се награждава.

Деси благодари за подкрепата на Столичната община, на публиката, която оценява творбите ѝ, както и на… хората, които поддържат парковете красиви и цветни. Продължава да снима и докато чакаме следващата ѝ изложба - Детайлите на София 3, чуйте какво разказа през Радио София.

PS: Довечера в сградата на Софийската опера и балет Деси Кулелиева ще бъде сред отличените в Церемонията за връчване Наградите на Столичната община за ярки постижения в областта на културата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!