Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивската опера с премиери всеки месец

Звездни премиери ще има всеки месец на сцената на Държавна опера-Пловдив през новия музикален сезон. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Нина Найденова, директор на културната институция. 

 

Сезонът стартира тази седмица с премиерата на едноактните опери „Джани Скики“ и „Сестра Анжделика“ на Пучини, които са дело на млад постановъчен екип. Едно от най-романтичните заглавия в балетната класика „Жизел“, също ще бъде на сцената на пловдивската опера още през месец ноември, а премиерната оперета „Веселата вдовица“ ще повдигне коледното настроение през декември. Тече и подготовката на хитовия мюзикъл „Коса“, който е актуален и днес. Този сезон сме се фокусирали върху една програма, която е за по-изтънчена публика. За публиката с естетско чувство и музикален уклон. Всеки месец ще имаме по едно ново заглавие, заяви в интервю за Радио Пловдив Нина Найденова. Тя допълни, че най-големия проект е премиерата на операта „Евгений Онегин“. Публиката ще го види през месец март.

СнимкаДетската публика също ще бъде изненадана с две нови заглавия през зимните месеци. За първи път Опера Пловдив ще реализира и нов проект за младата публика – „На опера с Марк“, който е насочен към възрастовата група от 12 до 20 години. Искаме да покажем на подрастващите, че операта може да бъде много вълнуваща, забавна и емоционална. И че не е страшно да отидеш на опера, обясни Нина Найденова.

Успоредно с тях чаровната Госпожа Опера ще продължи да разказва музикални приказки за най-малките.

Цялото интервю с Нина Найденова можете да чуете от звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!