Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев: Алтернатива сме на ГЕРБ, целта е да не допуснем коалиция между тях и БСП

Радан Кънев
Снимка: БГНЕС

До две седмици ще бъде представена програмата за явяване на парламентарните избори на Реформаторския блок и водачите на листи в отделните избирателни райони. Националният координационен съвет на Реформаторския блок избра на първото си заседание политически съвет и говорител - Петър Москов.

Същевременно днес беше официалното учредяване на надпартийното дясно обединение "Нова Република" с председател Радан Кънев и говорител Трайчо Трайков. Трайков заяви, че обединението има високи политически амбиции, които включват и свикването на Велико народно събрание. 
 

В обединението влизат партиите ДСБ, "Съюз за Пловдив", "Българска демократична общност", Сдружение "Граждански блок", Асоциация на българите в Македония "РАДКО", Национален клуб на жените - ДСБ.

Лидерът на "Нова Република" Радан Кънев заяви: 

Категорична алтернатива сме на ГЕРБ, основен политически противник са ни БСП и ДПС. Ако имаме цел в момента, тя е да не допуснем коалицията между ГЕРБ и БСП, която се подготвя. по отношение на "Да, България" отправихме покана за общо явяване, без всякакви предварителни условия, защото чух доста спекулации.

Кънев смята, че последиците от самостоятелно явяване няма да са добри, особено за формацията на Христо Иванов.

Според Мартин Димитров резултатите от изборите са абсолютно непредвидими:

Общественото мнение в България е като врящ котел. Всички изненади са възможни и аз съм убеден, че потенциалът пред нас е огромен. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!