Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Доган отвори вратата за коалиция с патриотичните партии

Джамбазки: Много от тезите на Доган са изказвани и от българските патриотични партии

Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов коментира на пресконференция, че с вчерашното си послание Ахмед Доган отваря вратата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост. Борисов изрази и мнение по отношение на политиката, която страната ни трябва да води спрямо Анкара:

Когато говори г-н Доган, аз се опитвам да разчитам между редовете какво иска да каже. За всички е видно, че Турция като държава в момента, с нейното управление, не само в България, в цяла Европа или в големи европейски държави, се опитва да налага дневния ред, ако щете, особено да се държи един тон, който в никакъв случай не е тонът, който ние наричаме европейски. Ние сме на границата. Така че дипломация, умерен тон, твърд.

Вчера Ахмед Доган предупреди за опасни последствия от предстоящия референдум в Турция за разширяване на президентската власт там. Целта, според него, е възстановяване и легитимиране на неоосманизма. Няма да е изненада, ако се стигне до конфронтация на Балканите и в Европа, подчерта Доган.

Евродепутатът Ангел Джамбазки коментира, че в писмото си Ахмед Доган отправя оснСнимкаователни предупреждения за ситуацията в Турция. Много от тезите на Доган са изказвани и от българските патриотични партии, изтъкна Джамбазки.

Странно звучи от устата на автора, но той предупреждава за това, за което ние бием камбаната от много време, че Ердоган преобразува Кемалистка Турция във възстановена Османска империя и че това е пряка заплаха за териториалната цялост и националната сигурност на Република България. Предупреждава, че Ердоган използва изселниците, за да променя изборните резултати в България. Предупреждава, че много политически партии в България - поне три се сещам, са чужди политически партии, които работят в интерес на чужда държава и срещу интересите на българската държава и държавност.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!