Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Екстремният" Станимир Меразчиев:

Всичко ще се получи, ако имаш достатъчна мотивация и желание. Въпрос на време е.

3
Снимка: Йоана Попова
Екстремното колоездене набира все по-голяма популярност в България. Най-предпочитани места за каране в екстремни условия са Витоша, Стара планина, Боровец и Пампорово. В последно време в тази посока се развиват и българските градове Габрово, Велико Търново, Плевен и Гоце Делчев. Днес ще ви запознаем с един млад мъж, който от малък изпитва влечение към спортовете, а в момента негова страст и хоби е екстремното планинско колоездене. Той даже печели първа награда в дисциплината си през 2016 година на престижно вело състезание във Франция.

Той се казва Станимир Меразчиев и е един от най-бързите български състезатели в дисциплината Enduro на планинското колоездене.

Любовта му към велосипедните спортове и адреналина се разпалва още когато е малък. Младият мъж споделя, че началото зад кормилото е било трудно и съпътствано от много падания и травми. Емоциите, които изпитва Станимир, докато изживява страстта си не му позволяват да се откаже. Той се чувства свободен и вдъхновен. Винаги иска да опитва нови неща и казва, че чувството, което изпитва не може да се опише с думи - несравнимо е. През 2015 и 2016 година младият мъж се състезава в престижното състезание „Megavalanche“ във Франция. През 2016 той печели първо място в категория „Masters30“ във финал „MegaChallenger“ и се нарежда 10-и в общото класиране на финала „MegaChallenger“. За бъдещето си младежът планира още много участия в екстремни състезания в България и по света, за които започва да се готви от сега. Пожелава на ентусиастите, които имат желание да опитат този спорт, да не се страхуват, да имат търпение и завършва с думите: „Всичко ще се получи, ако имат достатъчна мотивация и желание. Въпрос на време е.“



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия