Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и ОП постигнаха съгласие по секторите "Сигурност", "Енергетика", "Спорт" и "Туризъм"

Не бяха посочени имена за министерски постове и председател на НС

| обновено на 10.04.17 в 17:09
Снимка: БГНЕС

Поредните разговори между партия ГЕРБ и коалиция "Обединени патриоти" завършиха със съгласие за секторите "Сигурност", "Енергетика", "Спорт" и "Туризъм".
Съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов обяви, че има сближаване на позициите и по въпроса за пенсиите, но не даде подробности. С аргумента, че все още е рано, Симеонов не коментира днешните разговори:

Не ни карайте да влизаме в детайли. Разбрахме се, но ви казах преди малко, че няма да влезем в детайли, докато всичко не се разпише и подпише.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се надява, че още тази седмица ще могат да бъдат оповестени резултати от преговорите:

Искам да благодаря на колегите от "Обединени патриоти" за действително конструктивния разговор, който продължаваме да водим и към настоящия момент и съм убеден, че и в утрешния, и в оставащите няколко дни до края на седмицата ще имаме действително резултати, които ще могат да бъдат публично оповестени и ще могат да дадат основата за едно стабилно четиригодишно управление с министър-председател Бойко Борисов.

И този път двете страни посочиха, че не са обсъждали имена за министерски постове и за председател на новия парламент. 

Преговорите между ГЕРБ и коалицията "Обединени патриоти" за ново правителство включват широк спектър от теми, заяви по-рано днес в Габрово Томислав Дончев от ГЕРБ. За това, по думите му, е необходимо повече време:

Няма как практически на 20-и да има правителство, нито е необходимо. Колкото време е необходимо, толкова. Де факто има още десет дни, които трябва да бъдат използвани по най-добрия начин.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов също заяви, че не очаква преговорите да приключат скоро. 

Засега дискусионни остават размерът на минималната пенсия и въвеждането на мажоритарното гласуване.

Обобщение по темата чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!