Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първата българска интерактивна уеб платформа "Прознание" демонстрира

Онлайн образованието като добър модел

"Прознание" е първата българска интерактивна уеб платформа, която предлага цялостно образователно решение за деца от предучилищна възраст до 12 клас.

Платформата притежава авторска методика за дистанционно преподаване на утвърдения в българското училище материал. Виртуалната класна стая е разработена с преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и е одобрена от деца, родители и учители.

Създателите на платформата "Прознание" вярват, че възможностите в съвременния свят са неограничени, а обучението, подкрепено от технологиите,  може да бъде интересно и по-достъпно за съвременните български деца.

Целта на платформата е да подпомогне позитивното възприемане и разбиране на учебния материал, чрез увлекателно съдържание, богат илюстративен материал, игри и практически задачи. Водещо е ученето чрез разбиране и преживяване. Виртуалната класна стая стимулира развитието на личните качества на всяко дете чрез индивидуален подход и участие в малки групи. Сега тези иноватори в образованието ни изненадват със своя нов проект - "Е-София", който ни представя културното наследство на столицата по интерактивен начин.
Проектът е подкрепен от програма „Култура“ към Столичната община и започва на 2 май 2017 г.
Всеки може да се включи във виртуалното обучение. Изисква се само регистрация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!