Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"100лица" или кой е ФотоШопов

Млад фотограф събира в 100 снимки лицата на София. Целта на проекта му „100лица“ е да покаже красотата в различието на хората, които живеят в столицата. Филип Шопов е ученик в 12-и клас и прекарва пет месеца в търсене на хора, които да заснеме. Въпреки афинитета си към фотографията, иска да учи реклама. Филип е от младите българи, които не са вперили поглед в емиграцията, а напротив - амбициран е да остане да живее в България.

Интересно за него е, че приятелите го наричат "ФотоШопов" - забавна заигравка от името, фамилията и заниманието на Филип. Идеята за проекта за него се ражда спонтанно. Филип се зарежда от това, че успява да провокира усмивката у мнозина непознати. Радва го и фактът, че получава позитивен отговор за фотосесията от хора като Йорданка Фандъкова, Росен Плевнелиев, Ники Кънчев, Мария Илиева, Ивайло Захариев и др.

След като успява да улови някои от най-разпознаваемите лица на столицата ни, и не чак толкова разпознаваеми, Филип споделя проекта си "100лица" във фейсбук, като албума вече се радва на над 5000 харесвания, а мечтата му е в най-скоро време да направи и изложба.

За какво друго мечтае абитуриентът, колко трудно или лесно му е било да предразположи моделите си докато ги заснеме и какво следва след "100лица"?

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!