Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов: Не е необходим нов Закон за МВР

Снимка: БГНЕС

Не е необходим нов Закон за Министерството на вътрешните работи. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на брифинг в централата на партията по повод предложението на БСП. 
Менда Стоянова, която е председател на Комисията по бюджет и финанси, бе категорична, че не е необходимо да се прави актуализация на Бюджет 2017г., включително и за допълнителни разходи към сектор „Сигурност“. Тя допълни, че назначението на всички липсващи служители в сектор "сигурност" не може да се случи едновременно, тъй като е необходимо да имат нужната квалификация, а ведомствата разполагат с достатъчно средства за назначенията си през настоящата година.


Не е необходимо да се прави актуализация на Бюджет 2017. Стана ясно, че за тези хиляда полицаи, които трябва да бъдат назначени с конкурс и парите са в Бюджет 2017. Стана ясно и за Министерство на отбраната. За тези пет хиляди допълнителни бройки, те не могат да бъдат назначени до края на 2017 година, там се предвижда тяхното поетапно назначаване.


Председателят на комисията по отбрана Константин Попов отбеляза, че след инцидента с хеликоптера на Военноморските сили, трябва да бъде купен нов. 
Загубената техника естествено, че ще трябва да се възстанови. След като е преценил, че трябва да имаме три "Пантера", те трябва да са три. Друг е въпросът, че наистина това трябва да стане в общия процес на модернизация на българската армия. Надявам се, че при разчетите, които ще направи Министерството на отбраната, с предложенията, които ще ги направи, всичко това ще бъде заложено.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!