Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Триминутна версия на "Frame of regret" представя България в най-големия фестивал за късо кино

Ще ви запознаем с новия български късометражен филм “Frame of regret” ("Белези на времето"), който тази година представя страната ни на редица международни кино фестивали.
Във филма няма да чуете говор, нито ще разберете имената на героите, но ще се сблъскате с много любов, драма и с белезите, които времето може да остави върху нас.

Режисьор е Мартин Асенов, чийто предишен филм „Господари на съдбата“ стана известен като българския филм, заснет с 0 лв. бюджет.
„Белези на времето“ ни среща със Стан Яневски, който повечето от нас познават като Виктор Крум от любимата на малки и големи фентъзи поредица „Хари Потър“. Оттогава Стан има зад гърба си 11 филма, а поредният с негово участие е именно този. Главната героиня пък е младата красавица Йоана - Изабела Върбанова.

"Frame of regret" е романтична мистерия с елементи на трилър. Триминутната версия на кино продукцията, която носи името “Scars of time”, е единственият български представител в най-големия международен фестивал за късо кино.
В момента от 1300 участници, „Белези на времето“ се нарежда на 15-о място, като е възможно до началото на август да заеме и по-предни позиции.  
В България с нетърпение очакваме да гледаме "Frame of regret" на филмовите фестивали във Варна и Балчик, както и в независимите софийски кина. Кино екипът ни обещава, че в най-скоро време ще ни зарадва и с комедиен сериал, който носи името „Манджа с грозде“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!