Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекари от "Пирогов" излязоха за втори ден на протест

| обновено на 06.12.17 в 17:03
Снимка: БГНЕС

Лекари от "Пирогов" излязоха за втори ден на протест с обвинения за лошо управление на най-голямата спешна болница у нас. Около 60 лекари, медицински сестри и санитари протестират пред централния вход на "Пирогов". Те искат оставката на директора, обвиняват го в некомпетентно и хаотично управление. Твърдят още, че директорът прави нарочно структурни промени, с които поставя на изпитателен срок опитни специалисти. Според лекарите става дума само и единствено за реваншизъм.

Протестиращите заплашват с колективни оставки в ключовите за болницата звена. Те са формулирали исканията си в писмо до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Здравният министър вече разпореди проверка в лечебното заведение заради отвореното писмо, в което лекари обвиняват директора проф. Асен Балтов. Той в момента е в отпуск. В становище на болницата беше посочено, че лечебното заведение продължава да работи нормално.

Всички звена оказват денонощна медицинска помощ въпреки опитите да се създава напрежение, пише в позицията на ръководството.

Повече по темата ще научите от звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!