Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в защита на уволнената директорка на детска градина в Горна баня

| обновено на 03.01.18 в 12:14
Снимка: БГНЕС

Родители на деца от детската градина в Горна Баня излязоха на протест пред сградата на Столичната община в защита на дисциплинарно уволнената директорка Мариана Иванова. Те настояват тя да бъде върната на работа, тъй като е ръководела добре детското заведение.

Родители и работещи в столичната 164 детска градина "Зорница" заявиха, че не са били свидетели на нередности от страна на уволнената директорка Марияна Иванова.

Тя е много стриктен и добър човек. Детската градина е на много високо ниво. Не може един човек, който толкова много е сгрешил, да направи толкова хубави неща за това детско заведение.

Няма никакви принуди и никакъв натиск нито към работниците, нито към помощник възпитателите, нито към възпитателите, спокойно се работи.

Ние родителите смятаме, че тя е прекрасен ръководител.

Това се показва от работата в самата детска градина. Госпожа Иванова трябва да бъде върната на работа, а дали има някакви нарушения, за мен лично - няма.

Нарушения има, категоричен е заместник-кметът по образование и култура в Столичната община доктор Тодор Чобанов:

Няма как да си затворим очите, че госпожа Иванова има 24 случая на нерегламентиран прием. Ще сезираме и прокуратурата, а колегите, които се чувстват оклеветени, набедени, ще си я съдят госпожа Иванова и тя в съда ще трябва да доказва своите твърдения.

Решението на Столична община за отстраняването на Мариана Иванова дойде след сигнали, че директорката е приемала деца без документи за кандидатстване. Иванова обвини служителите на общината в натиск и се закани да търси правата си по съдебен път. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!