Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер в Народния театър "Иван Вазов" ще бъдат връчени наградите "Икар"

| обновено на 27.03.18 в 18:07
Годишните награди на Съюза на артистите в България "Икар" ще бъдат връчени тази вечер на церемония в Народния театър "Иван Вазов". Категориите са 17, а днешният 27-и март е Международен ден на театъра. Отличието за водеща женска роля си оспорват Теодора Духовникова, Радена Вълканова и Радина Кърджилова. И трите участват в постановки на Народния театър. Конкуренцията за наградата за водеща мъжка роля е между Захари Бахаров, Иван Юруков и Марио Куркински. В битката за режисьорския "Икар" са Галин Стоев за "Танцът Делхи", Стайко Мурджев за "Еквус" и Явор Гърдев за "Пияните".

Номинациите са направени между 110 заглавия на 11 софийски трупи и 17 извънстолични театри, както и 10 независими формации. Повече от месец е ясно, че наградата за чест и достойнство ще бъде присъдена на актьора Иван Иванов.  

В предаването "Нещо повече" председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев поздрави колегите си и им пожела здраве, късмет и кураж.

"Всички, които работят в тази магия, наречена „театър“, имат празник днес и те трябва да се чувстват като царе".

"Тази вечер режисьор на спектакъла е Стоян Радев. Сценография – Мира Каланова. "Икар" за чест и достойнство получава Иван Иванов. Това е един миг, в който всички искаме да му се поклоним“, каза още Христо Мутафчиев. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. "Икар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!