Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив

Импроактьори и певци представят "ЕвроПроектЪт"

Сред импро-колеги настроението винаги е добро
Снимка: Личен архив
Предстои ново издание на импровизационното представление "ЕвроПроектът", този път в Пловдив, с актьорите са от "ХаХаХа Импро". В импротеатъра няма сценарий и предварително зададени роли. Каквото и да се случи, ще се случи само веднъж и ще си остане единствено.

Всяко ИмПро е застрашено от провал във всяка секунда. И тъкмо затова е толкова вълнуващо. Актьорите изпълняват много и различни роли. В ИмПро няма „аз“, има „ние“. Всеки играе за другите. Най-важният принцип в импротеатъра се нарича „Да, и...“. Съгласяваш се, каквото и да ти сервират на сцената. (Ако партньорът ти изневиделица реши, че имаш две деца и преди операцията си бил жена-сериен убиец, имаш две секунди да станеш точно това, доблестно и безусловно.)

Повече за "ЕвроПроектЪт" ни разказват Сребрина Георгиева, Мануела Саркисян, Елина Дашина, Ивайло Рогозинов и Мартин Костадинов.

При нас всичко си е супер, това ни е и мотото, казват актьорите:

Обединява ни желанието да се забавляваме и да правим неща, които харесваме. Събираме се и заедно тренираме да сме по-добри в измислянето на историите. Тренираме въображението си, концентрацията си, това да имаме екипна енергия и да си партнираме по такъв начин, че да можем да дадем най-доброто от себе си на публиката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!