Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Убитият при престрелката в Ботевград е избягалият затворник Владимир Пелов

Евакуираха блок в Ботевград

| обновено на 06.06.18 в 13:05
Снимка: Добромир Видев

Избягалият преди два месеца от Софийския затвор Владимир Пелов е убитият при снощната престрелка в Ботевград, потвърдиха на извънреден брифинг разследващите органи.

Пелов е бил застрелян с четири куршума от криминално проявения Марио Панчев, с когото е имал финансови отношения. При престрелката Панчев бил е ранен и е в тежко състояние в "Пирогов". 

От около месец Владимир Пелов е бил на територията на Ботевград, бил е с променен външен вид, но нито полицията, нито разследващите обясниха как не са го открили по-рано. Наталия Николова, ръководител на Софийската окръжна прокуратура, каза, че са установили самоличността му по отпечатъци:

"Външно имаше брада, която досега не е носил, беше със суитшърт, с шапка. Външно изглеждаше съвсем различно. Брат му не можа да го разпознае".

Директорът на Главна дирекция Национална полиция Христо Терзийски обясни:

"В района на Ботевград по-точно може да се каже, но не е категорично, че той стои в града. Много адреси и сигнали в района на Ботевград и вилните зони са проверявани".

Състоянието на Марио Пенчев не позволява да бъде разпитан в момента, уточниха разследващите.

Главният секретар на МВР Младен Маринов каза: 

"Година и повече отношенията им са изключително напрегнати вследствие на лични конфликти. Най-вероятно е резултат на неуредени сметки след извършена престъпна дейност, така че към този момент информацията е, че те са били врагове, а не приятели".

Георги Григоров, шеф на Областната дирекция на МВР - София област, допълни:

"Били са приятели в миналото, имали са общ бизнес". 

Прокуратурата работи и по други версии. 

Два огледа са направени в Ботевград на мястото на престрелката. Разпитани са седем свидетели, намерени са три пистолета. Преки очевидци на стрелбата обаче не е имало.

Владимир Пелов избяга преди около два месеца от Софийския затвор заедно с друг затворник Радослав Колев, който все още е в неизвестност. 

Главният секретар на МВР Младен Маринов е в парламента във връзка с убийството в Ботевград. Маринов запознава депутатите с подробности около криминалния инцидент по настояване на БСП.
Евакуиран е жилищен блок в Ботевград. В него, по непотвърдена информация, живее приятелката на Марио Панчев, който тази нощ застреля избягалия през април от Софийския затвор през Владимир Пелов. Предполага се, че в апартамента на жената има боеприпаси и това е причината за евакуацията.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!