Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пенсионери искат по-висок стандарт и Закон за възрастните хора

| обновено на 28.11.18 в 14:06
5
Протест на пенсионери в София
Снимка: БГНЕС

Представителите на пенсионерски организации и военно-патриотични съюзи, които протестираха пред парламента с искане за преизчисляване на пенсиите, отпадане на тавана най-високите и създаване на Закон за възрастните хора, се срещнаха с парламентарната група на "БСП за България". Те настояват за преизчисляване на пенсиите, отпадане тавана на най-високите, както и за повишаване на жизнения стандарт на пенсионерите и Закон за възрастните хора.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова е солидарна с възрастните хора и заяви, че преизчисляването на пенсиите е наложително. Тя припомни, че в алтернативния бюджет на БСП има предложение за преизчисляване на всички пенсии със средния осигурителен доход от 2013 година.

Пенсионерските организации са единни в исканията си:
"От всички досега ние кретаме така жалко с такъв размер на пенсийки. Ако се случи, не дай боже, една жестока зима, много от нас няма да оцелеят. Чувстваме се забравени в тази наша България. Трябваше само да се надгражда. Нямаше никога да сме на тези последни места, които заемаме по доходи и стандарт на живот. Обединени сме и търсим подкрепа отвсякъде".

Подробности можете да чуете в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия