Десислава Белова – с две титли в третия ден

На петдесетметровия открит плувен басейн в гр.Сандански завърши Държавното лично отборно първенство по плуване за деца от 11 до 12 години. Днес, в последния ден от надпреварата, бяха излъчени шампионите при момичетата и момчетата в последните 3..

публикувано на 02.08.20 в 17:07

Кой е Иван Кулин?

Роден през 1803 г. в с. Медковец, Ломско, Иван Кулин още като юноша свързва живота си с борбата на раята от Видин, Белоградчик, Лом и Раковица. Главен организатор на Видинското въстание през 1850 г, кнез Иван Кулин, лично води четите в сраженията при..

публикувано на 02.08.20 в 14:41

Какво може да се види в изложбата, посветена на Илинденско-Преображенското въстание, в Регионалния исторически музей в Благоевград?

Изложбата ще бъде открита днес, 2 август, в 18:00 часа. Тя е посветена на 117-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание и е подготвена от екипа на музея. На 18 постерни табла са събрани основните моменти от подготовката,..

публикувано на 02.08.20 в 14:27

125 години списание „Лов и риболов“

Най-старото печатно издание в България, което излиза без прекъсване вече 125 години, е списанието „Лов и риболов”. Забележителни българи са били негови главни редактори, най-големите родни писатели са сред авторите му.  Всички броеве се пазят  като..

публикувано на 02.08.20 в 13:38

Евгения Ташева: Потребителите имаме силата да променяме бизнесите към по- екологично производство

„ Потребителите имаме силата да променяме бизнесите към по-добро, да подкрепяме любимите си марки продукти, но и да  изискваме от бизнесите  да бъдат по-екологични, като използват по-екологични опаковки, например“, коментира в интервю за Радио..

публикувано на 02.08.20 в 13:31

Млада писателка от Петрич мечтае романът ѝ „Любов в ада" да бъде екранизиран

На 17 години Дони Златкова от Петрич издава първия си роман – „Любов в ада“. " Книгата жъне успех" , с радост споделя младата писателка една година след нейното издаване: „ Има доста продадени бройки. И мисля, че скоро ще ми се наложи да..

публикувано на 02.08.20 в 11:28

Е ли диетата частично отговорна за различната смъртност от COVID-19 в различните страни?

Така се наричаше статията , публикувана в средата на миналия месец в Clinical and Translational Allergy, която стана много популярна, и предизвика заглавия в български медии като "Киселото мляко спасило българите от коронавируса".  За разлика от..

обновено на 01.08.20 в 21:50

Зорница Иларионова: Когато се свържеш по много висш начин с инструмента, тогава се получава красива, завладяваща музика

Младата и много талантлива цигуларка Зорница Иларионова лети чрез музиката и в новия си студиен албум „Flying through the music“. Той включва част от най-красивите, вдъхновяващи и обичани цигулкови пиеси – често изпълнявани в концертите ѝ и на бис – от..

публикувано на 01.08.20 в 21:15

Антон Карачанаков: „Пирин“ още не е сработен напълно

Антон Карачанаков, авторът на двата гола за победата на „Пирин“ над „Арда“, е максимално доволен от условията за подготовка и от работата на треньорите. Същевременно той не се заблуждава, че в играта на отбора вече има пълен синхрон. Напротив – за..

публикувано на 01.08.20 в 20:54

Много пожари в земеделски земи има в районите на градовете Сандански и Петрич

Това е изводът на експертите от Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград. Унищожена е и селскостопанска реколта. По принцип районите на тези градове са с доста земеделски земи, в които се произвежда немалко..

публикувано на 31.07.20 в 15:25