Теми от деня


Достойното място на жените в българската лекарска професия

Създателят на първото по рода си в България мобилно приложение за профилактика, скрининг и проследяване рака на гърдата BreastHelp, д-р Ваня Митова стана част от най-новата книга “Българки в медицината” на д-р Тотко Найденов, който селектира..

публикувано на 07.02.24 в 09:08

Решение на СЕС внесе ключови промени в бежанското право

На 16 януари 2024 г. Съдът на Европейския съюз (СЕС) излезе с ключово решение, което внася съществени промени в бежанското право по отношение на жертвите на домашно насилие.  Решението е постановено по дело, водено пред  Административен съд - София..

публикувано на 06.02.24 в 15:48

Доброволческа култура в офиса

Идеи как и откъде да започнем с изграждането на доброволческа култура в офиса е проект на платформата TimeHeroes, който цели да помогне на фирмите в усилията да ангажират служителите си в подкрепа на социални каузи. Моника Сименова е част от..

публикувано на 06.02.24 в 13:55

Зърнопроизводителите са притеснени от доказването на загубите

Браншовите организации, които членуват в Българската аграрна камара все още нямат решение дали приемат условията за подпомагане, предложени от правителството вчера или ще излязат на протест утре.Председателите на десетте от организации в момента..

публикувано на 05.02.24 в 15:41

Протестиращите фермери не се договориха със земеделския министър

Кратка и безрезултатна, така бе определена проведената среща между земеделския министър Кирил Вътев и протестиращите земеделци днес по обед. Припомняме, че над 30 браншовите земеделски организациите участват в недоволството на фермерите, което се..

публикувано на 05.02.24 в 15:32

Мобилно приложение ще следи консумацията на вода в домакинствата

С интензивен мастър клас и тържествена церемония по награждаване на победителя завърши семестърът на Panda Labs, посветен на устойчивото ползване на водата и адаптацията към климатичните промени. Над 100 ученици и студенти от цялата страна, на..

публикувано на 05.02.24 в 13:52

Живко Живков: Все повече земеделци се присъединяват към протеста

Около 31 са браншовите земеделски организациите, които ще участват в протест в 11 часа днес пред земеделското министерство. Припомняме, че Инициативният комитет, представляващ производителите от различните сектори на земеделието и преработката,..

публикувано на 05.02.24 в 11:06

Младите вдъхновители: Пирина Воденичарова с признание от Forbes

29-годишната Пирина Воденичарова от Банско покори престижната класация на Forbes “30 под 30”. Тя заблестя на корицата на списанието за месец декември, като един от младите вдъхновители в страната ни. Голямата радост за нея е, че до това признание я..

публикувано на 05.02.24 в 10:53

Българското земеделие се крепи на три култури - пшеница, царевица и слънчоглед

90% от българското земеделие включва отглеждането на три култури  - пшеница, царевица и слънчоглед, коментира за Радио Благоевград агрономът Роман Рачков, специалист по тропично и субтропично земеделие, председател на Българската асоциация по..

публикувано на 05.02.24 в 09:17

Константин Ковачев представя нов албум – „Рай зелен“

26-годишният Константин Ковачев набира все по-голяма популярностна на българската музикална сцена. Младият артист зарадва почитателите си с нов албум – „Рай зелен“, който популяризира в социалните мрежи. По албума Константин работи с Роби Николов...

публикувано на 04.02.24 в 11:28