Теми от деня


Нов фестивал ще привлича туристите в Банско

"99 причини да посетите Банско" – така са озаглавили своята брошура за целогодишен туризъм заетите в бранша.  И извеждат на преден план планината като шанс за безопасна и здравословна почивка. "Не може когато играеш голф да не отидеш после в минералния..

публикувано на 30.07.20 в 17:23

Д-р Румен Кондев: При увеличение на болните в благоевградската болница ще бъде обособено ново COVID отделение

10 болни с COVID-19 са хоспитализирани към момента във Вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград, 2-ма са в отделението „Уши, нос, гърло“ с отрицателни PCR тестове. За деня няма постъпили болни в отделението.  „Всички отделения за лечение на..

публикувано на 30.07.20 в 15:48

Д-р Калоянов, РЗИ: Инфектираните за денонощието с covid-19 за Благоевградска област - 38, сред тях са и лекувани в столични болници

„За съжаление днес има много потвърдени случаи с covid – 19 – 38 лица за област Благоевград.  В областния център – 5 лица, от които 3-ма са хоспитализирани,  гр. Петрич – 4, Разлог – 5, гр. Сандански -3, гр. Банско – 1, Белица - 1 Останалите..

публикувано на 30.07.20 в 13:17

Подновяват част от благоевградското читалище „Никола Вапцаров“

В благоевградското читалище „Никола Вапцаров“ започна подновяване на базите на библиотечните звена и санитарните помещения. Средствата, които е заделило ръководството, са икономисани в периода на социална рестрикция. Това каза за Радио Благоевград,..

публикувано на 30.07.20 в 12:41
Банско

Туризмът в очакване

И туроператори, и туристически агенции протестират тези дни с искания към ресорното министерство и към правителството. Те настояват за изготвянето на план за подпомагане на сектора предвид щетите от пандемичната криза. Настоява се и за безвъзмездна..

публикувано на 30.07.20 в 12:18

Мечките се разхлаждат с „мечешки сладолед“

„Мечешки сладолед“ се оказва любимото лакомство на обитателите в Парка за танцуващи мечки край Белица. От няколко години служителите в мечото селище приготвят леденото изкушение през горещите летни дни, защото са забелязали, че мечките го обичат, а е..

публикувано на 30.07.20 в 12:10

Донка Байкова: Млечнокиселите продукти могат да ни предпазят от COVID-19

В дните на изпитанието COVID-19 се оказва, че е много важно с какво, как и колко се храним, защото храната може да бъде наш съюзник срещу опасния вирус, но и фактор, който ще ни накара да се чувстваме не само по-здрави, а и по-щастливи в тези..

публикувано на 30.07.20 в 12:05

Българските учители – дигиталните будители в образованието

13 учители от цялата страна бяха наградени в първото издание на конкурса "Дигитални новатори в образованието", организиран от Българската асоциация за информационни технологии (БАИТ). Общо 228 български учители се включиха в конкурса, в категориите:..

публикувано на 29.07.20 в 10:21

Обредите в село Брежани събрани в книгата „Стародавни и живи“

  Седем автентични и запазени във времето обичая от региона на Брежани са представени в книгата „Стародавни и живи“ на авторите Снежана Стоименова и Румяна Панова. Те са основателите и движещата сила на сдружение „Хора и традиции“, което помага за..

публикувано на 28.07.20 в 18:56
д-р Александър Симидчиев

Д-р Ал. Симидчиев, пулмолог: Единствено с поведението си можем да се противопоставим на Covid-19

 „Удължаването на епидемичната обстановка само по себе си няма да реши нищо –  единственото нещо, което ще го реши е ако ние предпазим хората като общество от вируса  чрез груповото ни действие, т.е. чрез поведението на хората. Дори да няма удължаване..

публикувано на 28.07.20 в 14:30