Теми от деня


Николай Табаков и неговите "Светещи сърца"

Артистът Николай Табаков манипулира светлината, а тя, светлината, го вдъхновява да твори своите уникални, бутикови, вълшебни лампи.   Роден е през 1970 година в Дупница, където завършва педагогика на изобразителното изкуство и трудово обучение.Той е..

обновено на 11.02.24 в 13:53

Как да намерим щастието ни учи млада поетеса от Белица

Муза, талант, но и много искреност са нужни, за да вдъхновиш хората да прочетат стиховете ти, казва Авушка Тачева. Младата поетеса представи втората си стихосбирка в препълнената зала на Туристическия информационен център в Белица. Втората..

публикувано на 10.02.24 в 16:02

Огнен кръст от мед освети вярващите в Благоевград

Днес православната църква почита свети свещеномъченик Харалампий, считан за покровител на пчеларите. Според преданието още приживе той открил чудодейните свойства на меда.  Стотици миряни и пчелари се стекоха в благоевградския храм „Въведение Богородично“,..

публикувано на 10.02.24 в 13:24

Студентки от АУБ създадоха собствена театрална фондация

Студентки от Американския университет в България създадоха собствена театрална фондация и вече са готови с първия си проект.  Анастасия Димитрова и Мария-Виктория Митова, заедно с техни съмишленици, поставят на благоевградска сцена представлението..

публикувано на 09.02.24 в 15:00

Осветяват Камерна опера в Благоевград в лилаво

На 12 февруари в 18 часа сградата на Камерна опера в Благоевград ще бъде осветена в лилаво – цветът на хората с епилепсия. Инициативата е на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия. Поводът е Световеният ден на хората с това неврологично..

публикувано на 09.02.24 в 14:43

Георги Асенов и „Река гази, малой моме“

В предаването „Ефир за приятели“ гостува музикалният учител от Благоевград Георги Асенов. Той разказа за работата по неговата нова песен „Река гази, малой моме“.  Песента е записана в звукозаписното студио на Радио Благоевград, аранжиментът е дело..

обновено на 09.02.24 в 12:15

Виктор-Кристиян Василев: Светът има нужда от добри хора и от добри дела

Виктор-Кристиян Василев е роден във град Враца и още  като ученик  се включва активно в извънкласни дейности и инициативи. Бил е представител в Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето. Вече като студент по право в Югозападния..

публикувано на 09.02.24 в 09:58

България отбелязва Международната седмица на брака

За 13-та поредна година България отбелязва Международната седмица на брака . Авторитетни говорители в сферата на семейните отношения, специалисти от областта на семейното здраве, учители, преподаватели, кметове на общини, представители на..

публикувано на 08.02.24 в 11:04

Земеделци ще протестират край Благоевград

Представители на браншови земеделски организации ще протестират в четвъртък, 8 февруари, на два пункта край Благоевград. Началото е в 10 ч. Едната протестна точка е на „Антените“ в  посока София, а другата при „Полигона“, на изхода от Благоевград в..

публикувано на 07.02.24 в 15:10

27 двойки от Благоевградско са били подпомогнати за инвитро през 2023

През изминалата 2023 година 27 двойки от Пиринско са получили финансова подкрепа в размер на по 4 000 лв за инвитро процедури. Средствата са предвидени в бюджета на Община Благоевград по общинската програма за местно финансиране на двойки с..

публикувано на 07.02.24 в 12:27