Теми от деня


Българската демокрация става все по-непредставителнa

Това показва изследване на тема "Непредставителна демокрация – кои не са представени в българския парламент“. То е дело на трима изследователи, финансирано от фондация "Фридрих Еберт" и е направено въз основа на данни от шестте парламентарни..

публикувано на 15.02.24 в 10:59

Жителите на Добринище с подписка за минералната баня

Жителите на Добринище събират подписка срещу идеята обществената минерална баня в града да премине под административното управление на Община Банско. Тази мярка е част от плана на кмета Стойчо Баненски да оптимизира и преструктурира управлението на..

публикувано на 15.02.24 в 10:34

Глоби, данъци и контрол е решението на проблема с безстопанствените кучета

Проблемът с безстопанствените кучета на територията на община Благоевград е повече от сериозен.  Новият директор на общинския кучешки приют в Благоевград Ирена Везенкова е  с опит в ръководството на ветеринарната дейност. „Имаме подкрепата на..

публикувано на 14.02.24 в 16:06
Веселин Хаджиангелов

Археологията: вдъхновяващ съвременен разказ за миналото

14 февруари е професионален празник на археолозите и никак не е случайно, че той се отбелязва в деня на лозаря, посветен на труда и любовта на българите към лозята, гроздето и виното. Това препраща към древността, към бог Дионисий - богът на..

публикувано на 14.02.24 в 10:56
Станислав Бачев

Споровете около управлението на страната продължават

Състоянието на страната в момента не е добро, смята политологът Станислав Бачев. Според него държавата е в разпадащо се положение. "Можем да говорим за политическа криза, за криза във финансите, здравеопазването, образованието. Споровете в..

публикувано на 14.02.24 в 09:19

Български и гръцки фермери организират съвместен протест

Най-вероятно в сряда, българските и гръцките фермери ще проведат съвместен протест на граничен пункт „Кулата – Промахон“. Все още не е ясен точния час, съобщи за Радио Благоевград Тодор Джиков, председател на Националната асоциация на..

публикувано на 12.02.24 в 13:34

Елица Станева: Фалшивите новини за климатичните промени подкопават доверието в науката и водят до екстремизъм

По последни данни човек прекарва поне по осем часа на ден в социалните мрежи , изложен на различни видове информация и е все по-трудно да отсее кое е вярно и кое – истина. Темата за климатичните промени не прави изключение. Често в медийното..

публикувано на 12.02.24 в 10:22
Петър Витанов

Европейският парламент иска да сложи край на безнаказаността при безразсъдното шофиране

Евродепутатите предлагат към списъка на тежките пътно-транспортни нарушения като шофиране в нетрезво състояние ипи пътно-транспортни произшествия със смъртни случаи, да се добави шофиране без валидно свидетелство за управление. Това би довело до обмен..

публикувано на 12.02.24 в 09:46

Да поговорим за пчелите на чаша билков чай с мед!

Националната кампания на Жени ГЕРБ „Медът е здраве и живот“ получи силна подкрепа в Благоевград на среща на областните структури на организацията в Перник, Кюстендил и Благоевград . Срещата се проведе по инициатива на евродепутата Асим Адемов и с..

публикувано на 12.02.24 в 09:20

Дует PARADOX и песента „Неизречена“

Симона Маринова и Диана Димитрова от дует „Paradox” представят своя трета авторска песен със заглавие „Неизречена“. Симона и Диана са студентки на проф. Стела Динкова в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство Проф. Асен Диамандиев..

обновено на 11.02.24 в 14:47