Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пътуващият кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град” нагости душите на благоевградчан

Истинска наслада за сетивата бе провелият се на 22.05.2010 г. Национален кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град”, който жителите на Благоевград имаха удоволствието да посрещнат за първи път по време на Майските празници. Стартът на фестивала бе даден от 11 часа на площад „Георги Измирлиев”. Автентичните ястия, характерни за нашия регион, които ни представиха  участниците от  осем населени места в Благоевградско, изпълниха въздуха на града с благоухания и зарадваха очите на гражданите, дошли да разгледат кулинарната изложба. Вкусотиите бяха оценявани от четиричленно жури за вкус, добра етно-визия и автентичност. Главният организатор от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите Пеньо Иванов сготви на живо боб, бахур и тиквички с ориз специално за всички посетители. На живо кулинарен спектакъл сътвориха  и най-младите участници - учениците от професионална гимназия по механизация и селско стопанство „П.К. Яворов” от град „Гоце Делчев”. Още една награда за благоевградчани беше детският пленер и изложба с картини на млади таланти  на тема: "Рецептите на баба". Наслада за душата бе и богатата фолклорна програма, представена от самодейни колективи и танцовия ансамбъл „Странджа”. Същинска българска приказка! А може би най-радващ бе фактът, че тук, в Благоевград, се състоя и среща на поколенията, за да се предаде и запази опита и традицията на българската кулинария и българското народно творчество, оцелели векове наред. Следващата спирка на фестивала е гр. Хисар.
Вижте още
От името на екипа на Радио Благоевград плакета и грамотата получи Силвия Домозетска (в средата)

Радио Благоевград е Медия на годината за 2020 г.

БНР – Радио Благоевград получи приза "Медия на годината, 2020" в конкурса на Община Благоевград  „Личност на годината“. Със званието „Личност на годината“ се награждават български граждани, доказали и затвърдили доброто си име в обществото, с гражданска позиция към проблемите на обществото, с реализирана инициатива или инвестиция, полезни за Община..

публикувано на 31.12.20 в 13:40

Радио Благоевград е партньор на конкурса „На Коледа с децата на Кресна“

Радио Благоевград партнира на Община Кресна в онлайн конкурса за детско творчество под мотото „На Коледа с децата на Кресна“. Десетки деца се включиха в предизвикателството и  ни накараха да се гордеем с всеки един от тях. Красивите детски рисунки и изпълнения ни върнаха Коледния дух в трудното време, в което живеем и ни пренесоха в един много..

публикувано на 31.12.20 в 13:20

Подбор за длъжността директор на Радио Благоевград

Българското национално радио набира кандидати за участие в подбор за заемане на длъжността ДИРЕКТОР РЕГИОНАЛНО ПОДЕЛЕНИЕ НА РРС БЛАГОЕВГРАД Изисквания към кандидатите: •  образование – висше, образователно-квалификационна степен „магистър“, област на висше образование - хуманитарни, социални, стопански, правни или технически науки; •..

обновено на 29.12.20 в 20:54

Арт салонът на Радио Благоевград в годината на COVID-19

2020 година започна с големи планове за събития в Арт салона на Радио Благоевград. Заявки за изложби бяха подали много от именитите художници в града, също млади автори, както и художници-преподаватели в Югозападния университет. Така през месец януари с голям ентусиазъм и много сърдечно отношение бе организирана и представена изложбата „С..

публикувано на 26.12.20 в 18:00

Радио Благоевград апелира: Да помогнем на Галина!

Галина Валентинова Манчева-Таранчокова от Благоевград  се нуждае от помощ за набиране на средства за лечение в чужбина. Тя е на 32 години, страда от множествена склероза. За лечение и рехабилитация в Русия, и належащата процедура – трансплантация на стволови клетки, са й необходими 45 000 евро.  Сумата е непосилна за семейството на младата жена, а..

публикувано на 23.12.20 в 13:06

Иван Близнаков от Радио Благоевград получи приза "Журналист на годината, 2020" от Община Благоевград

Спортният журналист от Радио Благоевград Иван Близнаков получи приза "Журналист на годината, 2020" за това, че отразява професионално, безпристрастно и интересно всички спортни събития в община Благоевград.  От името на кмета на Община Благоевград Румен Томов, плакетът бе връчен от Благой Манов – младши експерт "Спорт" в Общината. "Комисията по избор..

публикувано на 21.12.20 в 15:45

Вижте кой спечели наградата от фейсбук играта ни – ваучер за книги

На 1 декември предложихме на нашите последователи във Фейсбук игра с награда – ваучер за книги, осигурен от БНР Радио Благоевград.  Интересът към играта изключителен и благодарим от сърце на всички, които се включиха!  Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е Магдалена Кастревa . Честито! Тя е изпълнила всички условия в играта. Ще се свържем с..

публикувано на 11.12.20 в 11:27