Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Ангел Ангелов: С моето напускане няма да бъдат решени проблеми, трупани с години в спешната помощ

Снимка: Радио Шумен

След направена проверка в Центъра за спешна медицинска помощ в София и констатирани пропуски, директорът и заместникът му бяха предложени за уволнение. В интервю за "Хоризонт до обед" единият от тях - д-р Ангел Ангелов заяви, че няма информация и никой не е говорил с него за това освобождаване от поста.

Но с моето напускане няма да бъдат решени проблеми, натрупвани с години. Д-р Гелев е изградил един възможно оптимален екип в своята администрация, но недостигът на кадри определя неефективната помощ на Центъра. Отдавна личните лекари са абдикирали от своите пациенти и ние изпълняваме и техните ангажименти, ромските гета, непознаването на София от служителите на 112. Ако продължава тази агония, нещата, както това с Елизабет, ще продължат. 

Два дни имаше проверка от експерти. Ние сме представили цялата документация, очаква се всеки момент да излязат със становище. Интересното е, че малко по-късно се появипа и снимките от GPRS. Автомобилът е пристигнал за 19 минути, но фаталното забавяне са от тези 8 - 9 минути, преди да тръгне лекар за мястото, защото е нямало свободен екип и ръководителят на смяната е търсил кой екип да тръгне. Това се е оказало фатално. Всички последвали действия са функция на това, че е забавен адресът. С 10 линейки, защото през нощта са били 10, при двумилионен град, за съжаление не успяваме. 

Чуйте от звуковия файл как ген. Стоян Тонев също коментира ситуацията в спешната медицинска помощ.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!