Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петимата пострадали при инцидента на гара Калояновец са в стабилно състояние

Движението при железопътна гара „Калояновец” е възстановено, съобщиха от НКЖИ

Снимка: БГНЕС

Петимата пострадали при вчерашния тежък инцидент на гара Калояновец са в стабилно състояние. Само на една от жените предстои операция на крака. Помощник-машинистът е излязъл от шок. Движението при железопътна гара „Калояновец” е възстановено, съобщиха от Националната компания "Железопътена инфраструктура".

Нараняванията на петимата са по телата и крайниците, уточни д-р Стефан Шишков. Помощник-машинистът е с травма на гръдния кош и предстои да му бъде направено ново изследване:

Но операция пред него не предстои. Връзки евентуални на крака, на лявото коляно, ортопедите ще си преценят.

Една от пострадалите е 77-годишната Мария Ценева от Костенец:

Вагонът се обърна и мен ме затисна между вратата и седалката. Всички много бързо дойдоха. И имаше дечица. Нито едно детенце не беше наранено, но бяха много уплашени и от циганското малцинство имаше младежи. Работят на някакъв строеж и рипат и скачат през прозореца, да дойдат да ме извадят.

Николина е със счупен крак и и предстои операция. Тя е чула предположенията за високата скорост, с която влакът е навлязъл в участъка със стрелките на гара Калояновец:

Влакът караше с нормална, не повече от 40 км/ч. И въобще през целия път от София, аз от София пътувам, през целия път влакът караше бавно, а сега чувам, че карал със 100 км/ч., не е взел завоя и искат сега да изкарат машиниста виновен, че бил млад, че скоро започнал работа - това не е вярно.

Причините за тежкия инцидент все още се изясняват.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Милчо Ламбрев: Помошник-машинистът е карал влака, претърпял инцидент при Калояновец

Генералният директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ)  Милчо Ламбрев каза за предаването "Неделя 150" по Хоризонт, че все още не са известни причините влакът, който катастрофира при "Калояновец" да се е движил с такава..

публикувано на 13.07.14 в 12:00

Християн Кръстев: Човешка грешка е причината за влаковата катастрофа край гара Калояновец

"Човешка грешка" е причината за катастрофата, станала вчера в близост до гара Калояновец, при която загина един човек, а 14 бяха ранени. Това каза в предаването "Нощен Хоризонт" изпълнителният директор на БДЖ Християн Кръстев : В самата гара..

обновено на 13.07.14 в 08:06

Таня Андреева: НЗОК има финансов ресурс, за да изплати дейността на лечебните заведения

Петимата души, настанени в УМБАЛ „Киркович“ в Стара Загора след влаковия инцидент в Калояново, са в стабилно състояние с предимно мекотъканни наранявания. Прогнозата е добра за тях. Предстои операция на помощник-машиниста, който е с разкъсвания на..

публикувано на 13.07.14 в 12:44

П.Бунев: Дерайлиралият локомотив при Калояновец вероятно не е имал автоматична система за контрол на скоростта

Локомотивът на дерайлиралия при село Калояновец влак вероятно не е снабден с автоматична система за контрол на скоростта, обяви пред "Хоризонт" Петър Бунев - председател на железничарския синдикат към КНСБ.   Той обясни, че всеки локомотив..

публикувано на 13.07.14 в 16:13