Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румян Русинов: Политиките за интеграция не са неуспешни, а са несъстояли се

Снимка: Добромир Видев

Румян Русинов от Центъра за публични политики и застъпничество не е против идеята здравни медиатори да помагат на екипите на "Спешна помощ" в ромските махали, но това не е решение на проблема.

Ако има малко достойнство, мисля, че трябва министър Москов да си подаде оставката. На няколко плана можем да развием тезата ако е съгрешил Иван, трябва да санкционираме Иван, а не съседите му и цялата махала! Поведението на министъра е смесица от базисно невежество, расизъм и изопачаване на реалността с цел извличане на политически дивиденти. Проблем е това, че много хора го подкрепят. Проблемите са вътре в системата. В същото време, хората като аплодират изявленията на министъра, трябва да знаят, че това им казва следното нямаме намерение и възможност да реформираме системата, но сме достатъчно ловки, че да отклоним вниманиетоОпасявам се от това, че се възражда реториката от навечерието на Втората световна война. Политиките за интеграция не са неуспешни, както се внушава, а са несъстояли се! 

Интервюто на Снежана Иванова с Румян Русинов можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Здравни медиатори ще обикалят заедно с екипите на Спешна помощ при повиквания от кварталите

След среща между министъра на здравеопазването и неправителствени ромски организации беше решено, че здравни медиатори от националната мрежа трябва  да обикалят заедно с екипите на Спешната помощ при повиквания от кварталите. Първата краткосрочна..

обновено на 10.12.14 в 18:59