Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ислямска държава" е убила 150 жени в Ирак

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Екстремисти от "Ислямска държава" са убили 150 жени в Ирак, съобщи иракското министерство за правата на човека, цитирано от ТАСС. Трагедията се разиграла в град Фалуджа, на около 60 километра западно от Багдад. Един от лидерите на групировката наредил убийството, защото жените отказали да влязат в интимна връзка с ислямистките бойци. Сред жертвите имало бременни и непълнолетни.

По данни на министерството, джихадистите също са превърнали една от градските джамии в голям затвор. Там са затворени стотици мъже и жени, опитали да се противопоставят на действията на "Ислямска държава".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Вл. Чуков: Все още е много рано да се каже дали похитителят в Сидни е свързан с "Ислямска държава"

Все още е много рано да се каже дали похитителят в Сидни е свързан организационно с "Ислямска държава", но според мен външните белези говорят, че става въпрос за симпатизант на терористичната групировка, много силно мотивиран, каза арабистът..

публикувано на 15.12.14 в 14:38

Емил Радев: Няма българи, които участват пряко във военните действия на "Ислямска държава"

Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев заяви във Варна, че по информация от европейските ни партньори няма български граждани, които да участват пряко във военните действия на страната на "Ислямска държава". Емил Радев обясни, че проблемът обаче е голям..

публикувано на 13.12.14 в 13:55

Великобритания и Турция обсъдиха мерки за засилване сътрудничеството срещу "Ислямска държава"

Британският премиер Дейвид Камерън обсъди с ръководителите на Турция мерки за засилване на сътрудничеството срещу групировката "Ислямска държава". Турският премиер Ахмед Давутоглу призова за по-широка стратегия и сътрудничество за..

публикувано на 10.12.14 в 08:03