Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев и Хайнц Фишер са обсъдили енергийния сектор

Снимка: БТА

Българският президент Росен Плевнелиев е обсъдил във Виена енергийния сектор и проблемите на Западните Балкани с австрийския държавен глава Хайнц Фишер. Австрийският президент е изразил своето задоволство от двустранните политически отношения и доброто икономическо сътрудничество.

Вечерта Австрийската стопанска камара организира прием в чест на високия гост от България, на който са поканени за участие представители на австрийските делови среди. Българският президент ще изнесе лекция на тема: "България - многообещаващ търговски и икономически партньор".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Президентът Росен Плевнелиев заминава на работно посещение в Австрия

Президентът Росен Плевнелиев заминава на работно посещение в Австрия. Днес той ще разговаря с федералния президент на Австрия Хайнц Фишер . Държавният глава ще се срещне и с представители на австрийския бизнес. Участие във форума, организиран от..

публикувано на 17.03.15 в 08:36

Росен Плевнелиев и Томислав Николич ще посетят районите с компактно българско население

Росен Плевнелиев   обяви че се е договорил със сръбския си колега Томислав Николич да посетят районите с компактно българско население в западната  ни съседка. В най-скоро време ще се проведе и първото общо заседание на двете правителства обяви още..

публикувано на 13.03.15 в 20:24
Росен Плевнелиев

Плевнелиев: Реформата в сектор "Сигурност" е от стратегическо значение

Реформата в сектор "Сигурност" е стратегически важна за България. Имаме златния шанс най-после след 25 години тя да бъде извършена, заяви президентът Росен Плевнелиев по повод законопроекта за промени закони в сектора, които бяха внесени в парламента...

публикувано на 13.03.15 в 18:35
Срещата Плевнелиев - Вучич

Плевнелиев обсъди проблемите на българското малцинство в Сърбия

Президентът Росен Плевнелиев , който бе на двудневно посещение в Сърбия, заяви, че проблемите с българското  малцинство трябва да бъдат решавани съвместно със сръбските власти. По време на визитата си Плевнелиев се срещна и с представители на българската..

публикувано на 13.03.15 в 16:26

ГЕРБ ще подкрепи Плевнелиев за референдум за изборните правила

Парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи инициативата на президента Росен Плевнелиев за референдум за промяна на изборните правила, който да се проведе заедно с местния вот тази година. След среща на "Дондуков" 2 стана ясно, че следващата седмица..

публикувано на 06.03.15 в 16:09