Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Карлово е обвинен в злоупотреба с общинско имущество

Районната прокуратура в Карлово повдигна обвинение на кмета Емил Кабаиванов за злоупотреба с общинско имущество. Обект на разследване е сделката от 2007 г. за създаване на смесено дружество между общината и бизнесмена Христо Ковачки. Тогава Карлово апортира в дружеството големия курортен комплекс в град Баня и земеделски земи на стойност 7 и половина милиона лева. От своя страна Ковачки пък пое задължение да инвестира 40-50 милиона лева, за да се развие курортът. Оттогава обаче Христо Ковачки не изпълнява задълженията си, а Община Карлово не може да се разпорежда с имотите си, каза прокурор Свилен Братоев от Районната прокуратура в Карлово.

Престъплението, по което е привлечен Емил Кабаиванов в качеството си на обвиняем, се нарича злоупотреба с доверие - член 217, алинея 4 от Наказателния кодекс. То уврежда способността на Община Карлово да използва правомерно според нейния интерес недвижимите имоти, които са включени като апорт, допълни Братоев.

Засега Районната прокуратура не е поискала Емил Кабаиванов да бъде отстранен от длъжност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Емил Кабаиванов: Да се оттеглят предложените до момента поправки в Закона за вероизповеданията

Предложените до момента изменения и допълнения в Закона за вероизповеданията да бъдат оттеглени, за да се изготвят по-добри предложения. Около това мнение се обединиха повечето от участниците в кръглата маса   по темата в Карлово. Срещата  беше..

публикувано на 20.01.14 в 18:41
Куршум джамия в Карлово

Емил Кабаиванов: Безумие ще е приемането на нов закон за вероизповеданията

Ако бъде допуснато разглеждането на новия проектозакон за вероизповеданията и евентуалното му приемане се очаква да бъдат заведени 1500 дела в цялата страна за връщане на имоти на Главното мюфтийство – това заяви за Радио Стара Загора кметът на Карлово Емил..

публикувано на 13.11.13 в 11:20

СДС гласуват за нов председател на партията, след като Емил Кабаиванов подаде оставка

Делегатите на 21-та Национална конференция на СДС в момента гласуват тайно за нов председател на партията, след като Емил Кабаиванов подаде оставка, заради провала на изборите. До този момент са постъпили кандидатурите на Иван Сотиров , настоящият главен..

публикувано на 06.07.13 в 07:20

Емил Кабаиванов: И СДС иска обединена демократична десница

Подалият оставка лидер на СДС Емил Кабаиванов коментира в "Преди всички" темата за нова десница и изявлението на Радан Кънев - лидер на ДСБ, че стартът на новия блок ще мине без СДС и ГЕРБ. Надявам се това да е политическа неопитност. Не..

публикувано на 25.06.13 в 05:33

И председателят на СДС Емил Кабаиванов подаде оставка

" Утре ще имаме заседание на Националния изпълнителен съвет, Следващата седмица партията ще проведе Национален съвет, на който ще бъдат взети решения, свързани с бъдещето на СДС ." каза Кабаиванов. По-рано днес оставка подаде и лидерът на ДСБ Иван..

публикувано на 13.05.13 в 12:27