Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички депутати от ГЕРБ са подкрепили новия проект за промени в Конституцията

Румяна Бъчварова
Снимка: БГНЕС

Всички депутати от ГЕРБ са се подписали под новия проект за промени в Конституцията, съобщи вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова:
Важно е, че ГЕРБ са първите и се надявам да имаме много висока бройка, ще бъде над 160, дано всички успеят да имаме 180. Аз мисля, че това е изключителна политическа победа на този парламент, защото решението за промяната в Конституцията на практика отваря пътя към промяна на съдебната система, към това, което искаме да направим. Разбира се, има много работа след това. Това е резултатът от общите ни усилия в последните месеци.

По думите на вицепремиера, гласуването на законопроекта ще бъде в началото на месец септември: 
Надявам се от Европа да бъдем правилно разбрани, защото интересът към това, дали ще има съдебна реформа в България или не, е изключителен. Всички смятат, че това е единственото условие, за да се получи пълното доверие към държавата. Госпожа Могерини каза, "Аз знам и съм убедена, че вие сте много силна проевропейска държава и проевропейски лидер е господин Борисов", в смисъл на това, че подкрепя европейските решения. Ако едно такова важно решение успеем да го постигнем, мисля, че доверието към страната ни ще бъде много заслужено.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Отмениха гласуването на предишния законопроект за промени в Конституцията

Депутатите гласуваха отпадането от дневния ред на парламента на точката за разискване на първо четене на първоначалния законопроект за изменение на Конституцията, свързан с частта за съдебната власт. Очаква се да бъде внесен договореният вчера..

публикувано на 24.07.15 в 09:40
Радан Кънев

Радан Кънев: Да, разбрахме се с ДПС

Нови избори са били на дневен ред, ако не бъде постигнат компромисът за съдебната реформа. Това обясни съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев пред протестиращите зад парламента, част от които изразиха разочарование от факта, че..

публикувано на 24.07.15 в 10:18