Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Л. Христов: Нова организация на движението в София между бул. "Витоша" и "П. Славейков"

Трамваите по новите релси на бул. "Витоша" ще се придвижват безшумно

Снимка: Георги Корнейков, БНР

От вторник в София ще има нова организация на движението в района на кръстовището между бул. "Пенчо Славейков“ и "Витоша“ заради ремонта, започнал на 1 август.

Изграждането на релсовия път и булеварда ще се случи до края на август. В началото на месеца започна ремонта на "Витоша“ в района на НДК, където се подменя релсовият път. Старите релси се заменят с нови, произведени през тази година в Полша. Те се монтират по специален начин, за да се движи трамваят безшумно по тях.

Ремонтираният участък на "Витоша“ беше инспектиран от зам.-кметът по транспорта в София Любомир Христов:

В този участък градският транспорт ще се движи по бул. "България“ под "Пенчо Славейков“ и се осигурява връзката на автобусите по протежението на "Бяла черква“ и бул. "България“, където трамвай номер 7 е заменен с автобус. От вторник се затварят източните платна на бул. "Витоша“ от "П. Евтимий“ до "П. Славейков“. Целта е участъкът от бул. „Скобелев“ до "П. Славейков“ и връзката с бул. "България“ да бъдат готов до 1 септември.

Според някои граждани организацията на ремонтите е трябвало да бъде по-добра, за да не пречат на придвижването на пешеходците в столицата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!