Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

120-о училище осъмна с хлътвания на двора

| обновено на 12.10.15 в 16:19
Снимка: Евелина Стоянова

Части от двора на столичното 120-о Основно училище пропаднаха тази сутрин, след като сградата му беше укрепена за втори път това лято. Според главния инженер на район "Лозенец", пропадането не е свързано с укрепването на сградата.

Директорката Цветанка Тонева обясни:

Най-вероятно това е процес, който е тръгнал от многото дъждове тези дни. Предполагам, че не е добре направен самият ремонт, който е за канализацията. Точно пред центъра за работа с деца има много голямо пропадане.
Просто трябва да дойде някой да насипе пропадането и да могат нещата да се оправят, да не пострада някое от дечицата.

Това е пропадане вследствие на омокрянето на почвата и  е в зоната на изкоп за полагане на канализация, поясни главният инженер на район "Лозенец" Деян Тончев, който дойде на място:
В рамките на деня и началото на утрешния ден ще бъде засипано и ще бъде възстановена тази настилка. Няма връзка укрепването на самата сграда на училището с тази на двора с изключение на това, че това в момента е канализация, която отвежда дъждовнвите води, които идват от покрива, които досега са омокряли основите на сградата. В отрицателна посока са работили за нейното пропадане. Лицевата част на фасадата - на два пъти се правиха укрепителни мероприятия, ние следим постоянно, но няма някакви процеси на продължаване на слягането на основата.

 Подробности чуйте в репортажа на Евелина Стоянова в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!