Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След проверка на "Хоризонт" опасна спортна площадка в кв. "Гевгелийски" ще бъде ремонтирана

Снимка: Светла Бондова

От години игрище в столичния квартал "Гевгелийски“ пред блок 8 в район "Илинден“ е занемарено със счупена ограда обрасло с трева.


Вече 8 години колко власти и кметове се смениха на общината?! Ние подаваме жалби и молби да дойдат да оправят игрището между блоковете 7-8 и 9. Зеят огромни дупки по асфалта. Децата ще се пребият. Започнаха да се крадат и металните заграждения на това игрище. Жителите на квартала сами се грижим за градинките, но няма как сами да оправим игрището. Възмутена съм от немарливостта на властите! Това обясни пред "Хоризонт“ слушателка след като изпратените жалби не са довели до никакъв резултат.

Изпълняващият длъжността кмет на район "Илинден“ Галя Минчев обясни, че наличните средства не достигат, за да се реновират всички обекти на територията на квартала:

За съжаление, не винаги успяваме с наличните финансови средства да обходим всички спортни площадки. На нашата територия има съществуващи 12 такива площадки като поетапно се извършва реновирането, но спрямо целевите средства, отпуснати за тях и нашит финансови възможности.

През 2008 година се възстанови футболно игрище в „Света Троица“ – настилка, ограда, футболни врати. През 2013 също се възстанови игрище в „Захарна фабрика“. През 2015 година са реализирани 5 броя проекта по частично обновяване на съществуващи спортни площадки. Тази площадка, за която говори Вашата слушателка, е планувана за възстановяване през 2016 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!