Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирен протест на БСП - София с иск за повторно преброяване на бюлетините

Организацията поиска и оставката на председателя на ОИК

Повторно преброяване на бюлетините и оставката на Диляна Иванова, председател на Общинската избирателна комисия (ОИК), поискаха членовете на Софийската организация на БСП, които заедно със симпатизанти излязоха на мирен протест пред сградата на ОИК.

В Софийския административен съд ще бъдат внесени жалби от всички кандидати за общински съветници на партията за касиране на изборите.
 

Секцията, в която гласувам с цялото си семейство, се оказа, че в тази секция БСП няма нито един глас къде е моят глас и кой го открадна, попита Христо Проданов, кандидат за общински съветник.

Ще внесем обща жалба, ще има и индивидуални жалби до съда за ръчно преброяване на бюлетините, защото има много преференциален вот, който въобще не е отчетен, поясни Иван Таков, друг кандидат за общински съветник от БСП.

Вече трети ден ние нямаме отговор от ОИК каква е активността, какъв е процентът гласували и какви са резултатите – това никога не е било, допълни председателят на Софийската организация на БСП Калоян Паргов.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Софийската организация на БСП ще иска оставката на председателя на ОИК Диляна Иванова

Софийската организация на БСП се готви да поиска оставката на председателя на Общинската избирателна комисия (ОИК) Диляна Иванова . Лидерът на социалистите в столицата Калоян Паргов обясни мотивите:  Опорочаването на изборния процес е най-голямото..

публикувано на 29.10.15 в 07:56