Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичният кмет прие молбата за напускане на главния архитект на София

Йорданка Фандъкова
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова прие молбата за напускане на главния архитект на столицата Петър ДиковМестната администрация напуска и заместник-кметът по здравеопазване д-р Антоанета Пейчева, която за кратко отговаряше за ресор здраве в общината: 

През тези години архитект Диков беше част от екипа на Столичната община, който подготви и реализира редица проекти като метрото, като Околовръстния път. Много добър резултат е изработването на подробните устройствени планове за около 60 процента от града. Единственият човек, който по лични причини се оттегля, това е д-р Пейчева. Длъжността на заместник-кмета по здравеопазване се съвместява от господин Барбалов. Знаете, че там повечето са финансови дейности, разпределяне на дофинансирането на общинските болници и разбира се, впоследствие ще взема решение по отношение на заемането на тази длъжност, по отношение развитието на екипа. Така че това са промените, които към момента имаме в екипа. Всички колеги работят много здраво.Петър Диков

Столичният кмет все още не е взела решение дали ще назначи заместник-кмет по сигурността в София или лично ще отговаря за този ресор. 


Такса "смет" в София няма да се повишава през 2016-а година, обеща екипът на Фандъкова. Ще се увеличат парите за почистването на града и преработването на отпадъците.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!