Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Н. Ненчев: Когато МВР и Гранична полиция преценят за необходимо, МО ще изпрати военни на границата

Министерството на отбраната има готовност да изпрати военни на границата, когато МВР и Гранична полиция преценят за необходимо, заяви военният министър Николай Ненчев, след като днес Народното събрание реши армията да може да се включва в охраната на държавната граница. 

Министър Ненчев определи тази тема като чувствителна, както за България и съседните страни, така и за НАТО. С оглед на стоплящото се време ще бъде засилен бежанският поток и затова е важно присъствието на военнослужещите по границите на България. Българската армия има готовност да предостави както личен състав, така и военна техника. Министър Николай Ненчев коментира в Благоевград и възможността да бъде сменен. Той заяви, че е готов на това още от първия ден, в който е станал министър и приема тези слухове със спокойствие.

Министърът на отбраната Николай Ненчев посети военно формирование в Благоевград, за да се срещне с личния състав.



 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Ангел Найденов

Ангел Найденов: Воденето на младежите на отчет в армията не означава задължително обучение

Изграждането на защитното съоръжение по границата се случва с незадоволителни темпове и на висока цена, това мнение изказа в ефира на „Хоризонт“ бившият министър на отбраната Ангел Найденов и настоящ депутат от БСП. Преди повече от година..

публикувано на 25.02.16 в 13:17