Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 3000 доброволци ще се включат в пролетното почистване на София

Снимка: БГНЕС

Ученици от 133-то училище засадиха 71 брези в парк "Врана" – така започна кампанията по пролетното почистване в София.

Над 3000 доброволци от 160 организации и фирми са дали до момента заявка за участие в инициативата, поясни директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева, която призова жителите на града да се включат в кампанията:

За нас като организатор на пролетното почистване е важно жителите на кварталите да отделят по няколко часа от времето си и да почистят и да облагородят по някакъв начин околоблоковите пространства и дворните си места. Собствениците на частни имоти, които по една или друга причина не са имали време да им обърнат внимание, моля да се включат през този един месец и да намерят време да изчистят имотите си – особено тези, които не са оградени, защото след това, както всяка година, Столичният инспекторат ще започне малко по-масирана акция за проверки на състоянието на частните имоти.

Всеки, желаещ да се включи в пролетното почистване, може да направи заявка за чували и ръкавици на тел. 02 987 06 06.  На този номер можете да поръчате и допълнително извозване на едрогабаритни отпадъци.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Стефка Енчева: Добре е всички граждани да се включат в почистването на София

От днес започва пролетното почистване на София. Акцията ще продължи един месец, като първият етап ще бъде до 10-и април. В интервю за "Преди всички"   Стефка Енчева , председател на работната група по почистването в Столичната община, обясни какво се..

публикувано на 04.04.16 в 10:42

Започва традиционното пролетно почистване на София

София започва традиционното пролетно почистване. В 11.00 часа в парк "Врана" деца от столичното 133-то училище ще засадят дръвчета. Над три хиляди доброволци от 160 организации и фирми са заявили желание да се включат в инициативата. Предвижда се..

публикувано на 04.04.16 в 08:04